Meer dan 1,3 miljoen Nederlanders spelen Pokémon Go

Op 6 juli lanceerde ontwikkelaar Niantic Labs Pokémon Go in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Sinds deze week is de app ook beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal. Hoewel een officiële releasedatum niet bekendgemaakt is kunnen we het spel zeer binnenkort in Nederland verwachten. Heb jij Pokémon Go nog niet op je iPhone of Android-toestel? Check dan deze gids om binnen no-time te beginnen aan je eigen Pokémon-avontuur.

Pokemon Go

Pokémon Go Nederland

Pokémon Go is dus nog niet officieel uitgebracht in Nederland, maar uit representatief onderzoek van Multiscope onder duizend Nederlanders blijkt dat 10 procent van de mensen boven de 18 jaar Pokémon Go speelt.

In zo’n anderhalve week hebben meer dan 1,3 miljoen Nederlanders Pokémon Go gedownload. 85 procent van hen speelt het spel dagelijks of meerdere keren per dag.

Zes op de tien spelers geven aan dat ze speciaal een wandeling maken om Pokémons te vangen. Pokémons zitten verstopt op willekeurige locaties en om ze te kunnen vangen dient men langs de locaties te lopen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen