Pokémon Go krijgt op iPhone volledige toegang tot Google-account

De nieuwe Pokémon Go game van Nintendo en ontwikkelaar Niantic heeft in enkele dagen de wereld compleet veroverd. Het spel is nog niets eens officieel gelanceerd in Nederland, maar desondanks is het een hype. iPhone- Android-gebruikers kunnen de app via een omweg toch installeren.

Pokémon Go

Pokémon Go

De Amerikaanse beveiligingsonderzoeker Adam Reeve is er achtergekomen dat de iOS-versie van Pokémon Go de privacy van haar gebruikers mogelijk in gevaar brengt. Gamers die hun Google-account hebben gebruikt om in te loggen in de game, geven het spel volledige toegang tot hun Google-account. De ontwikkelaar krijgt toegang tot alle informatie van de gebruiker.

Ontwikkelaar Niantic laat aan verschillende media weten dat het om een fout gaat. De app heeft eigenlijk aalleen toegang nodig tot basisinformatie over een profiel. Niantic laat verder weten dat het tot heden geen informatie over Google-accounts heeft opgevraagd.

Inmiddels is Google hiervan ook op de hoogte en is het zelf ook bezig om de toegang tot volledige accounts door Niantic in te trekken.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen