Pas op: Pokémon Go apk-bestand met malware ontdekt

De hele wereld is in de ban van Pokémon Go. Alhoewel de nieuwe game nog niet in Nederland is gelanceerd kunnen we dankzij een sneaky manier het spel wel downloaden en installeren. Android-gebruikers die via het internet Pokémon Go apk bestand hebben gedownload lopen het risico besmet te worden met malware.

Pokémon Go apk

Pokémon Go apk

We raden je natuurlijk niet aan om een apk-bestand te downloaden in verband met de veiligheid. Voor een game als Pokémon Go kan je natuurlijk altijd een uitzondering maken. Pas wel op niet alle apk-bestanden die je download vanaf het internet zijn hetzelfde.

Omdat het spel binnen enkele dagen enorm populair is geworden en nog niet overal officieel gelanceerd is zien cybercrimelen hun kan schoon. Ze hebben een malware ontwikkeld en deze vermomd als een apk-bestand van Pokémon Go. Mensen die het malware apk-bestand installeren geven de makers de volledige controle over het toestel.

Pokémon Go Nederland

Als je echter niet wil wachten op de officiële Nederlandse release van Pokémon Go dan raden we je de website APK Mirror aan. Deze website is een relatief veilige optie en zet geen apk-bestanden online die besmet zijn met malware.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen