Zo installeer je Pokémon Go op Android en iOS

Nintendo is inmiddels begonnen met het uitbrengen van Pokémon Go voor Android en iOS. De app is in enkele landen verschenen, maar op het moment van schrijven kunnen we de nieuwe Pokémon-game niet downloaden in Nederland.

Pokémon Go

Er bestaan natuurlijk wel manieren om de nieuwe Pokémon spel te downloaden en installeren. Hoe je Pokémon Go nu al in de Benelux op je Android- en iOS-apparaat kunt installeren, vertellen we je hieronder.

Pokémon Go kan geïnstalleerd worden op iedere Android-smartphone die op Android 4.4 of nieuwer draait. En iOS-gebruikers moeten minimaal over een iPhone 5 beschikken die op iOS 8 of nieuwer draait. iPhones die gejailbreakt zijn worden niet ondersteund.

Pokémon Go installeren op Android

Android-gebruikers kunnen gemakkelijk apk-bestanden buiten het Google Play Store downloaden en installeren. Het installatie-proces voor Android-gebruikers is hierdoor iets makkelijker.

Stap 1: Download het Pokémon Go apk-bestand via deze link.

Stap 2: Ga nu naar Instellingen > BeveiligingOnbekende bronnen en zet deze aan.

Stap 3: Open nu het apk-bestand. Google zal je eerst waarschuwen omdat de app niet uit de Play Store komt. Accepteer dit om de app te kunnen installeren. Zodra het geïnstalleerd is kan je direct beginnen met het spelen.

Pokémon Go installeren op iPhone

Om aan de slag te kunnen met de Pokémon game op je iPhone dien je wat meer moeite te doen. Om de app te kunnen installeren op je iOS-apparaat dien je eerst een Australische iOS-account aan te maken.

Zodra je dit hebt gedaan dien je in te loggen met deze account in de App Store van je iPhone. Vervolgens kan je de nieuwe Pokémon-game downloaden via het Australische App Store.

Dit is helaas de enige optie. Apple maakt het onmogelijk om apps buiten de App Store te downloaden.

Pokémon Go-account

Tot slot moet je een account aanmaken om de slag te kunnen. Dit is nodig om al je gegevens bij te houden. Na het aanmaken van een account krijg je een korte rondleiding en kan je je eigen trainer aanmaken.

https://www.youtube.com/watch?v=OV_yHc9RwgE

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen