Sony: “PlayStation Neo verkort levenscyclus van PS4 niet”

Shuhei Yoshida, baas van Sony Worldwide Studios, laat tijdens een interview met Gameswelt weten dat de PlayStation Neo geen invloed zal hebben op de levensloop van de huidige PS4.

PlayStation Neo

PlayStation Neo

Zowel Microsoft als Sony hebben officieel bekendgemaakt dat ze werken aan een opvolger van de huidige game consoles. Het Amerikaanse bedrijf uit Redmond heeft tijdens gamebeurs E3 laten weten dat het aan een krachtigere Xbox One – Project Scorpio werkt. Op z’n buurt heeft Sony laten weten dat het aan de PlayStation Neo werkt. De Xbox One Scorpio staat gepland voor 2017 en de PS4 Neo verschijnt rond het einde van 2016.

De grote vraag is dan ook of de levensduur van de huidige consoles niet veel korter dan gebruikelijk wordt. “De nieuwe krachtigere PlayStation 4 Neo blijft nog steeds een PlayStation 4, dus de levensloop wordt niet korter”, aldus Shuhei Yoshida.

Alle games die voor de PS4 zijn verschenen of gaan verschijnen zullen op beide game consoles speelbaar zijn. Net zoals alle Xbox One-games ook gewoon speelbaar worden op de Xbox One Scorpio en andersom.

[table id=23 /]

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen