Twitch sleept verkopers van bots voor de rechter

Twitch is inmiddels de populairste dienst om games live te streamen. Gamers kunnen hun gameplay live delen met de rest van de wereld. Uitzendingen bevatten een livechat en zijn naderhand nog als video on demand te bekijken. Omdat het dienst zo populair is bestaan er ook diverse bots die op kunstmatige wijze het aantal kijkers, volgers en de chatactiviteit ophogen.

Twitch

Twitch

Het Amerikaanse bedrijf heeft via een blogpost laten weten dat het verkopers van bots harder gaat aanpakken. Zo is er onlangs een aanklacht ingediend tegen zeven invloedrijke botmakers. De makers en verkopers van bots worden in de aanklacht onder andere beticht van fraude en oneerlijke concurrentie. Twitch wil dat de domeinnamen worden geconfisqueerd en dat betalingsverwerkers hun diensten niet langer verlenen.

Gamers die de bots gebruiken kunnen op kunstmatige wijze het aantal views op een stream verhogen of het aantal volgers van een kanaal op te hogen. Ook kunnen de bots de chatactiviteit beïnvloed.

Als een video of een streamer populairder lijkt is de kans groter dat hij of zij op een prominente plaats worden geplaatst in de kanalen van Twitch. Op basis van hun populariteit worden streamers onder meer uitgekozen voor een Partnership-programma, waarmee extra geld is te verdienen.

Twitch heeft een software ontwikkeld waarmee onjuiste kijkersaantallen en dergelijke op te sporen is en te verwijderen. Ook heeft het bedrijf een speciale team aangesteld dat klachten van kijkers over gesjoemel met de streams nauwkeurig behandelt.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen