Microsoft: “Xbox One S presteert niet beter dan Xbox One”

Gisteren meldde de website Polygon dat volgens Gears of War 4 ontwikkelaar de game beter zou presteren op de Xbox One S en dat de extra rekenkracht gebruikt kan worden om framerate en resolutie te verbeteren.

Xbox One vs Xbox One S

Xbox One vs Xbox One S

Albert Penello, manager productplanning bij Microsoft, heeft in een interview met Eurogamer laten weten dat games op de Xbox One S er precies hetzelfde uitzien als op de Xbox One, ondanks het feit dat de nieuwe game console meer processorkracht bevat.

De extra GPU- en CPU-kracht van de Xbox One S wordt enkel gebruikt om HDR mogelijk te maken en games zullen dus hierdoor identiek eruit zien op beide consoles. Toen we aanpassingen maakten aan de console voor 4K hebben we ook een klein beetje extra processorkracht ontgrendeld om HDR mogelijk te maken. Dat is alles. Het is dezelfde architectuur als de bestaande Xbox One, aldus Albert Penello.

De Xbox One S ligt vanaf augustus in de winkelschappen en is 40 procent kleiner dan zijn voorganger. Het Amerikaanse bedrijf uit Redmond heeft in totaal drie versies van de Xbox One S aangekondigd. Een model met 500GB opslagruimte kost 299 euro, de 1TB versie kost 349 euro en tot slot kost de 2TB versie 399 euro.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen