FIFA 17 draait op Frostbite Engine van DICE

Gisteren schreven we nog dat Lionel Messi waarschijnlijk niet op de cover van FIFA 17 zal komen. Ditmaal hebben we nieuws over de engine waarop de nieuwe voetbalgame zal draaien. Als we de geruchten mogen geloven zal FIFA 17 op de Frostbite Engine draaien.

FIFA 17 - Frostbite Engine

Frostbite Engine

Volgens Game Informer is uitgever EA Sports van plan om FIFA 17 niet meer op de oude Ignite engine te laten draaien, maar op de Frostbite Engine van ontwikkelaar DICE. Dice gebruikt deze engine voor onder meer Battlefield-games.

FIFA 17 zou daarmee direct de eerste EA Sports game worden die op de engine van DICE draait. Tot heden maakte uitgever Electronic Arts gebruik van de Ignite Engine. Deze enige was speciaal ontwikkeld voor sportgames.

Volgens Game Informer gaan alle EA games binnenkort draaien op de engine van DICE. Onder meer Mirror’s Edge, Dragon Age, Battlefront en Battlefield draaien op die engine.

Over een kleine twee weken vindt E3 2016 plaats. Zoals vele uitgevers en ontwikkelaars zal Electronic Arts ook een persconferentie houden. De verwachting is dat EA tijdens de gamebeurs meer informatie over FIFA 17 zal geven.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen