Tumblr hack; 65 miljoen Tumblr-accountgegevens gestolen

Tumblr was in 2013 slachtoffer van een hack, waardoor er maar liefst 65 miljoen accountgegevens waren gestolen. De Tumblr hack kwam enkele weken geleden naar buiten toen Tumblr besloot om wachtwoorden van verschillende gebruikers begon te resetten.

Tumblr hack

Tumblr hack

Yahoo, eigenaar van Tumblr, geeft aan dat dit een noodzakelijke stap was, omdat er een hoop e-mailadressen en wachtwoorden waren gestolen. Yahoo wilde echter niet bekendmaken hoeveel Tumblr-gebruikers de dupe waren. Yahoo nam Tumblr pas na de hack over voor 1,1 miljard dollar.

Troy Hunt, eigenaar van Have I Been Pwned, heeft gisteren bekendgemaakt dat er ruim 65 miljoen accounts in de gehackte database te vinden waren. Via de website van Troy Hunt kunnen bezoekers hun e-mailadres invoeren om te checken of zij bij de Tumblr-hack en bij andere grote datalekken zijn getroffen. Ook kan je je aanmelden om in de toekomst e-mails te ontvangen zodra je gegevens in een nieuwe datalek zijn gevonden.

Men kwam pas achter de Tumblr-database toen deze op internet te koop werd aangeboden. De hacker genaamd peace_of_mind verkoopt de accountgegevens van 65 miljoen Tumblr-gebruikers op een internetmarktplaats. Dezelfde hacker bood onlangs ook een enorme database met LinkedIn-accountgegevens en verkoopt ook nog eens een database waarop accountgegevens van honderden miljoenen MySpace-gebruikers in staan.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen