Google wil YouTube download sites offline halen

Google wil dat YouTube download sites waarop video’s van YouTube kunnen worden gedownload offline gaan. Enkele websitebeheerders hebben inmiddels al een e-mail van de zoekgigant gekregen. In de e-mail vraagt Google aan de beheerder om te stoppen met zijn dienst, anders worden er juridische stappen gezet.

 YouTube download sites

YouTube download sites

Eén van de websites die door Google is gecontacteerd is NinjaTube.net. De website waarmee video’s van YouTube gedownload kunnen worden is volgens Google in strijd met de servicevoorwaarden van YouTube. In de servicevoorwaarden is te lezen dat het verboden is om een video’s te downloaden die van zichzelf geen download link heeft.

Google eist dat NinjaTube.net binnen zeven dagen stopt met zijn dienst. Als de dienst na zeven dagen nog online is zal de zoekgigant juridische stappen nemen.

NinjaTube laat aan TorrentFreak weten dat ze geen actie zullen ondernemen. “In onze servicevoorwaarden staat dat de gebruiker verantwoordelijk is voor de legitimiteit van de video’s die ze voor onze dienst gebruiken”.

Ook is de beheerder van mening dat Google hem niets kan maken. Er zijn talloze Chrome-extensies waarmee YouTube video’s gedownload kunnen worden. Chrome is net als YouTube eigendom van Google, aldus NinjaTube.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen