Pas op: PlayStation Now abonnement verlengt zich automatisch

Sinds vorige week kunnen we in onder meer Nederland aan de slag met de open bèta van PlayStation Now. Meeste PlayStation 4-bezitter hebben waarschijnlijk de app in gebruik genomen en de gratis 7 dagen geactiveerd. Let wel op, want PlayStation Now abonnement wordt automatisch verlengt!

PlayStation Now abonnement

Voor de meeste mensen is vandaag de gratis 7 dagen verlopen en als je er een creditcard gekoppeld had aan je PSN-account heb je vast een melding ontvangen dat er 16,99 euro is afgeschreven voor een maand abonnement van PS Now.

PlayStation Now verlengt zichzelf namelijk automatisch zodra je gratis 7 dagen en/of lidmaatschap is afgelopen.

Als je natuurlijk tevreden bent met PlayStation Now en graag 16,99 euro per maand wil betalen is dit natuurlijk geen ramp. Er zullen vast en zeker ook mensen zijn die 16,99 euro per maand een hoop geld vinden en enkel gebruik wilde maken van de gratis 7 dagen actie.

Als je geen abonnement wilt heb je twee manieren om het probleem op te lossen. Je kunt het automatisch verlengen uitzetten via de PlayStation Store. Ga naar de PlayStation Store. Meld je aan, ga naar je online-id boven aan de pagina en klik op Accountinstellingen. Ga nu naar het tabje Media en selecteer het huidige lidmaatschap en klik op ‘Annuleer automatische verlenging’.

Tweede optie is om je creditcard gegevens te verwijderen van je PSN-account. Let wel op dat je geen andere dingen meer kan kopen in de PlayStation Store. Je moet dan handmatig geld aan je virtuele portemonnee toevoegen.

Tot slot is het ook mogelijk om restitutie aan te vragen. Hiervoor dien je een contactformulier in te vullen op https://www.playstation.com/get-help/contact-form/.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen