Revive maakt het weer mogelijk om Oculus Rift games te spelen op HTC Vive

HTC Vive bezitters konden dankzij een onofficiële software genaamd Revive exclusieve games voor de Oculus Rift spelen. Oculus rolde onlangs update 1.4 uit voor zijn Oculus Rift virtual reality-headset, waardoor het niet meer mogelijk was om Oculus Rift-games te spelen op de HTC Vive.

Revive

Revive

De ontwikkelaars achter de Revide-mod hebben hun software geüpdatet naar versie 0.6, waardoor het nu weer mogelijk is om exclusieve games voor de Oculus Rift te spelen op een HTC Vive VR-bril.

In versie 0.6 van de Revide-mod wordt de recent uitgebracht drm-beveiliging van Oculus omzeild. Helaas worden nog niet alle games ondersteund, maar zal waarschijnlijk met de tijd wel gebeuren.

Palmer Luckey, topman van Oculus, zei vorig jaar december tegenover Reddit dat het VR-software van het bedrijf open zou blijven voor modificaties van gebruikers. Het maakte dus niet uit waar gebruikers een Ocolus Rift-game op spelen. “Ons doel is niet om de winst te vergroten door de compatibele hardware te beperken tot alleen die van ons”, aldus Palmer Luckey.

Echter kwam de topman terug op die belofte. De website Motherboard ontdekte dat Oculus met update 1.4 vanaf nu controleert of er ook daadwerkelijk een Oculus Rift-headset is aangesloten. Motherboard had ook contact opgenomen met Revive-ontwikkelaar Libre VR. Volgens de ontwikkelaar heeft Ocolus de wijziging niet doorgevoerd met het oog om illegale exemplaren van Oculus-toepassingen, maar op het waarborgen van hardwarematige exclusiviteit van die apps.

De Revive software maakte het mogelijk om bepaalde Oculus-apps op een HTC Vive te draaien. Tegenover Ars Technica maakte Ocolus al bekend dat ze dit niet goedkeurden en het zagen als een hack.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen