Grote game ontwikkelaar werkt aan VR-game voor nieuwe Xbox One

Vorige week verschenen diverse geruchten dat Microsoft aan twee streamingapparaten, een kleinere Xbox One (Xbox One Slim) en aan een nieuwe Xbox One (Xbox Scorpio) werkt.

Nieuwe Xbox One

Xbox One Slim

Het Amerikaanse bedruit uit Redmond zou tijdens de aankomende E3 2016 een nieuwe Xbox One willen introduceren. De Xbox One Slim zou video’s in 4K-resolutie kunnen af spelen, maar zou geen games in 4K afspelen. Verwacht wordt dat de game console 2TB aan opslagruimte krijgt. Naast meer opslagruimte zou de Xbox One Slim veertig procent kleiner zijn en zou het vanaf augustus te koop zijn.

Nieuwe Xbox One

Microsoft zou volgens de geruchten volgend jaar een nieuwe Xbox willen lanceren. De nieuwe Xbox game console zou een krachtigere gpu krijgen, waardoor het technisch in staat is om de Oculus Rift VR-bril te ondersteunen. De Xbox Scorpio staat gepland voor 2017.

Met de nieuwe Xbox zou Microsoft een antwoord hebben op Sony’s PlayStation Neo die ook ondersteuning gaat krijgen voor virtual reality-headset PlayStation VR.

Het doorgaans betrouwbare website Ars Technica heeft van één grote game ontwikkelaar vernomen dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van een virtual reality game voor de nieuwe Xbox One.

De website mag de naam van de ontwikkelaar vrijgeven, maar zou een bekende Europese studio gaan. Alhoewel details ontbreken, zou de VR-game in 2017 gelanceerd worden. De nieuwe game zou ook voor de PlayStation en de PC moeten verschijnen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen