‘Xbox One Scorpio is sneller dan PS4 Neo’

Gamesite Kotaku kwam als eerst met het nieuws dat Microsoft aan een nieuwe Xbox console werkt genaamd Xbox One Scorpio. De opvolger van de huidige Xbox One zou onder meer ondersteuning moeten krijgen voor virtual reality-bril Oculus Rift.

Xbox One Scorpio

Xbox One Scorpio

Anonieme bronnen van het doorgaans betrouwbare Polygon claimen dat de Xbox One Scorpio ruim vier keer zoveel rekenkracht heeft dan de huidige Xbox One. Ook zou de Xbox Scorpio sneller moeten zijn de nog onaangekondigde PlayStation 4 Neo. Als we de bronnen mogen geloven krijgt de Xbox Scorpio een rekenkracht van 6 teraflops.

Als de geruchten kloppen dan worden de rollen omgedraaid. Nu is de PS4 iets krachtiger dan de Xbox One, waardoor games op een hogere resolutie draaien. Straks zou de volgende generatie Xbox console sneller en krachtiger zijn dan de PS4 Neo. Eerder documentatie over de PlayStation Neo toonde een rekenkracht van 4,4 teraflops.

Naar verwachting zal Microsoft de nieuwe Xbox game console tegen het eind van 2017 lanceren. Mogelijk kondigt het Amerikaanse bedrijf uit Redmond de nieuwe console al tijdens E3 2016 die half juni plaatsvindt.

Wat wel vrij zeker is dat Microsoft tijdens gamebeurs E3 een Xbox One Slim gaat aankondigen. De Xbox One Slim zou video’s in 4K-resolutie kunnen af spelen, maar zou geen games in 4K afspelen. Gamesite Kotaku verwacht dat de game console 2TB aan opslagruimte krijgt.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen