Snapchat heeft meer dan 110 miljoen dagelijkse gebruikers

De enorm populaire foto-app Snapchat heeft onlangs tijdens een investeringsronde zo’n 1,8 miljard dollar opgehaald. Daarmee zou het bedrijf ongeveer 20 miljard dollar waard zijn. In mei vorig jaar werd het Amerikaanse bedrijf uit Californië gewaardeerd op zo’n 15 miljard dollar.

Snapchat

Snapchat

Met de Snapchat-app kunnen gebruikers elkaar fotoberichtjes sturen die na enkele seconden weer verdwijnen. Uit gelekte documenten die in handen zijn van TechCrunch blijkt dat de foto-app in december 2015 meer dan 110 miljoen dagelijkse gebruikers heeft. Nu we een half jaar verder zijn is het aannemelijk dat er nog meer mensen de app gebruiken om selfies met elkaar te delen. In mei 2015 maakte slechts 74 miljoen mensen dagelijks gebruik van de foto-app.

Snapchat staat er bekend om geen gebruikscijfers bekend te maken. Het is dat TechCrunch op een onbekende manier documenten in handen heeft gekregen die bedoeld waren voor investeerders.

Vorig jaar boekte Snapchat een omzet van 59 miljoen dollar. Toen was het bedrijf niet serieus bezig om geld te verdienen aan zijn gebruikers. De tijden zijn veranderd en het bedrijf verwacht voor het jaar 2016 een omzet van maar liefst 250 tot 350 miljoen dollar. In 2017 voorspelt het bedrijf zelfs een omzet te boeken van 1 miljard dollar!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen