‘Apple wil originele films, series en muziek produceren’

Apple had in het verleden plannen om het Amerikaanse mediaconglomeraat Time Warner te kopen. Volgens de Financial Times zou Eddy Cue, topman bij Apple, de overname hebben voorgesteld aan Olaf Olafsson, hoofd strategie van Time Warner. Er zou echter nooit vergevorderde gesprekken zijn geweest over een mogelijk overname, omdat Tim Cook, CEO van Apple, en Jeff Bewkes, directeur van Time Warner, niet betrokken waren bij het voorstel. Time Warner is eigenaar van mediamerken als HBO, CNN en Warner Bros.

Apple

Nu de overname van Time Warner door Apple niet doorgaat, wil het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino een eigen mediabedrijf beginnen. Apple zou volgens anonieme bronnen van Financial Times zelfs honderden miljoenen dollars per jaar willen uitgeven om originele films, series en muziek te produceren voor diensten als iTunes en Apple Music.

Apple wil nieuwe inkomsten genereren uit andere bronnen door meer te investeren in eigen content. Dit komt natuurlijk goed uit voor Apple nu de groei in de iPhone- en iPad-verkoop is afgevlakt. Met eigen content zou Apple willen concurreren met Netflix, Amazon en Spotify. Alle drie zijn momenteel een van de snelgroeiende bedrijven.

Tot slot zou Apple ook nog steeds geïnteresseerd zijn om een bestaande mediabedrijf te kopen. Welke mediabedrijf dat is is vooralsnog niet bekend.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen