Facebook en Microsoft gaan samenwerken aan internetkabel in Atlantische Oceaan

Facebook en Microsoft gaan samenwerken aan een internetkabel die de Verenigde Staten met Europa verbindt. De 6600 kilometer lange kabel komt in de Atlantische Oceaan te liggen en is bedoeld voor de onlinediensten van beide bedrijven.

Internetkabel

Internetkabel

De gigantische lange kabel heeft de naam MAREA gekregen en de werkzaamheden zullen vanaf augustus 2016 moeten beginnen. Als alles mee zit zal de kabel vanaf oktober 2017 in gebruik genomen worden.

De internetkabel moet de explosieve groei van dataconsumptie en de groei van de online- en clouddiensten van zowel Facebook als Microsoft ondersteunen. De twee bedrijven werken naar eigen zeggen samen om de ontwikkeling van nieuwe generatie internetinfrastructuur te versnellen. Een ander feit is dat de kosten dankzij de samenwerking veel lager is dan wanneer beide bedrijven zelf een eigen kabel gaan aanleggen.

Microsoft is van plan om de kabel te gebruiken voor dataoverdacht van onder meer Xbox Live, Office 365 en clouddienst Azure. Facebook wil het gebruiken voor zijn sociale netwerk.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen