Microsoft gaat Xbox One Slim tijdens E3 2016 aankondigen

Volgens de meeste recente geruchten gaat Microsoft tijdens E3 2016 een nieuwe Xbox game console aankondigen. Dit zou de Xbox One Slim moeten zijn. Het Amerikaanse bedrijf uit Redmond zou twee streamingapparaten aan onder de titel Xbox en een kleinere Xbox One console willen presenteren. Dat beweert auteur Brad Sams.

Xbox One Slim

Nieuwe Xbox

Brad Sams beweert interne documenten in handen te hebben waarin die informatie staat. Microsoft zou aan twee streamingapparaten werken, een kleinere Xbox One game console en aan een nieuwe generatie Xbox (Xbox Scorpio) die ondersteuning krijgt voor virtual reality.

Als we Brad Sams mogen geloven gaat Microsoft tijdens E3 2016 drie nieuwe systemen presenteren; twee streamingapparaten en een vernieuwde versie van de huidige Xbox One.

De eerste streamingapparaat zou vergelijkbaar zijn met de Google Chromecast, waarmee video’s naar een televisie gestuurd kunnen worden. Het kleine dongel zou rond de 100 dollar moeten kosten.

Het tweede streamingapparaat zou een iets groter apparaat zijn waarmee video’s en kleinschalige games gestreamd kunnen worden naar een televisie. Het apparaat zou vergelijkbaar zijn met een Apple TV en zou rond de 175 dollar moeten kosten.

Xbox One Slim

Ook zou het Amerikaanse bedrijf een nieuwe Xbox One willen introduceren. De Xbox One Slim zou video’s in 4K-resolutie kunnen af spelen, maar zou geen games in 4K afspelen. Gamesite Kotaku verwacht dat de game console 2TB aan opslagruimte krijgt.

Naast meer opslagruimte zou de Xbox One Slim veertig procent kleiner zijn en is het vanaf augustus te koop.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen