Oculus Rift verwijdert onofficiële ondersteuning voor HTC Vive

Oculus heeft recentelijk update 1.4 uitgerold voor de Oculus Rift virtual reality-headset. De nieuwe software-update haalt de mogelijkheid weg om Oculus Rift-games te spelen op de HTC Vive.

Oculus Rift

Oculus Rift

Bezitters van een HTC Vive VR-bril konden dankzij een onofficiële software exclusieve games van de Oculus Rift spelen. Palmer Luckey, topman van Oculus, zei vorig jaar december tegenover Reddit dat het VR-software van het bedrijf open zou blijven voor modificaties van gebruikers. Het maakte dus niet uit waar gebruikers een Ocolus Rift-game op spelen. “Ons doel is niet om de winst te vergroten door de compatibele hardware te beperken tot alleen die van ons”, aldus Palmer Luckey.

Echter komt de topman terug op die belofte. De website Motherboard heeft ontdekt dat Oculus met update 1.4 vanaf nu controleert of er ook daadwerkelijk een Oculus Rift-headset is aangesloten.

Motherboard heeft ook contact gehad met Revive-ontwikkelaar Libre VR. Volgens de ontwikkelaar heeft Ocolus de wijziging niet doorgevoerd met het oog om illegale exemplaren van Oculus-toepassingen, maar op het waarborgen van hardwarematige exclusiviteit van die apps.

De Revive software maakte het mogelijk om bepaalde Oculus-apps op een HTC Vive te draaien. Tegenover Ars Technica maakte Ocolus al bekend dat ze dit niet goedkeurden en het zagen als een hack.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen