Apple trekt iOS 9.3.2 voor 9,7-inch iPad Pro terug

Apple rolde enkele dagen geleden iOS 9.3.2 uit voor de iPhone, iPad en iPod touch. iOS 9.3.2 bracht geen nieuwe features met zich mee, maar was vooral bedoeld om verschillende bugs van het besturingssysteem op te lossen. In plaatst van bugs te fixen veroorzaakte de iOS-update echter zelf een Error 56 bij de 9,7-inch iPad Pro.

iPad Pro

iPad Pro

Na het updaten van de 9,7-inch iPad naar de nieuwste iOS-versie kregen diverse gebruikers last van een zogeheten bricked iPad Pro. Na het installeren van iOS 9.3.2 kregen zij de foutmelding Error 56 op hun scherm. Een Error 56 foutmelding is niet iets dat we dagelijks meemaken, dus vele mensen onder ons zullen niet weten wat het probleem is. Volgens de documentatie van Apple zelf heeft Error 56 te maken met een hardwareprobleem.

Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino heeft nu iOS 9.3.2 teruggetrokken voor bezitters van de kleinere iPad Pro en laten aan 9to5mac weten dat er aan een oplossing wordt gewerkt.

Bij sommige iPad Pro-gebruikers bleef de tablet vastzitten tijdens de installatie an iOS 9.3.2. Waardoor de tablet onbruikbaar is geworden. Hoeveel mensen er dupe van zijn is vooralsnog niet bekend. Als we Apple mogen geloven is het aantal dat getroffen is door de bug erg klein. Het probleem lijkt zich vooralsnog enkel voor te doen bij de 9,7-inch versie van de iPad Pro. Alle andere iOS-apparaten hebben geen last van de bug.

Bezitter van de tablet kunnen contact opnemen met de klantenservice van Apple om hun iPad weer te kunnen gebruiken.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen