Modulaire smartphone Google Ara vanaf 2017 te koop

Google heeft tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O zijn eerste modulaire smartphone aangekondigd. Google Ara is vanaf volgend jaar verkrijgbaar voor een nog onbekende prijs.

Google Ara

Google Ara

Geïnteresseerde ontwikkelaar kunnen later dit jaar aan de slag met de modulaire smartphone. Je kan in totaal zes onderdelen van Google Ara verwisselen. Het voordeel hiervan is dat je minder vaak een compleet nieuwe smartphone hoeft te kopen.

In plaats van een compleet nieuwe smartphone te kopen voor paar honderd euro’s kan je simpel een nieuwe betere accu, camera, processor of speaker in het toestel plaatsen. Zo is het dus mogelijk om specifieke onderdelen van de telefoon te verwisselen of vernieuwen.

Het toevoegen van een nieuwe module is super eenvoudig. Na het klikken van de module aan de achterkant van het toestel kan je per direct aan de slag met je splinternieuwe module. Ook het verwijderen van een bepaalde module is een eitje.

Via het instellingen menu kan een module worden ontkoppeld, of nog simpeler is met een stemcommando. Het stukje hardware zal uit zichzelf losklikken.

De modules die Google zelf op de markt brengt zijn ook nog eens in diverse kleuren en materialen beschikbaar. De zoekgigant geeft andere ontwikkelaars ook de mogelijkheid om eigen modules voor het systeem te ontwikkelen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen