Social Charging-app brengt auto-oplaadpunten in kaart

We zien steeds meer mensen een elektrische auto rijden. De gemeentes plaatsen daarom ook regelmatig nieuwe oplaadpunten, maar dit kan natuurlijk niet onbeperkt. Mensen die hun auto aan een oplaadpunt vastkoppelen blijven vaak uren achter elkaar op te laden. Terwijl een paar uurtjes al voldoende is om op te laden.

Social Charging

Er is nu een speciale app genaamd Social Charging gelanceerd, die een einde moet maken aan de zoektocht van elektrische rijders naar oplaadpunten. Via de app kunnen gebruikers zien of een oplaadpunt bezet of vrij is. Als het wordt gebruikt door een andere gebruiker kan men vragen wanneer hij/zij weer weggaat of vragen om de auto een loskoppelen.

Gebruikers van de Social Charging-app blijven tijdens het opladen altijd bereikbaar voor andere elektrische rijders. Hierdoor hebben andere gebruikers meer zekerheid over oplaadmogelijkheden en de oplaadpunten worden ook nog eens beter benut. Voor de gemeenten is dit een win-winsituatie. De gemeenten hoef dan minder oplaadpunten te plaatsen en zijn er ook nog eens minder parkeerplaatsen voor elektrische auto’s nodig.

Den Haag is de eerste gemeente die ongeveer duizend laadpunten heeft aangesloten op het systeem van Social Charging. Steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht willen binnen enkele maanden ook hun laadpalen aansluiten op de app.

  • Download Social Charging voor Android of  iOS.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen