‘Nieuwe PlayStation Neo 4K komt tussen juni en oktober’

We horen al een tijdje diverse geruchten over een nieuwe krachtigere PlayStation 4 console. In het begin werd de nieuwe game console de PS4.5 genoemd, daarna PS4K en tegenwoordig gaat het door het leven als de PlayStation Neo.

PlayStation Neo

PlayStation Neo 4K

Als we de laatste geruchten mogen geloven kunnen we de nieuwe PS4 Neo 4K ergens tussen juni en oktober van dit jaar verwachten. Dit heeft Innelec Multimedia, Franse distributeur van onder meer games consoles van Microsoft, Nintendo en Sony, in een persbericht laten weten.

Het persbericht ging eigenlijk over de jaarcijfers van het afgelopen fiscale jaar van Innelec Multimedia, maar er werden ook voorspellingen over de PlayStation Neo 4K en PlayStation VR voor het volgende boekjaar opgenomen.

In het persbericht is te lezen dat het eerste semester van het lopende jaar voor 2016 en 2017 in het teken staat van Sony’s nieuwe game console met nieuwe features en de release van PlayStation VR.

Volgens de laatste geruchten zou de nieuwe PS4 Neo qua design identiek blijven aan zijn voorganger, maar onder de motorkap zou het veel krachtiger zijn als de huidige PS4. Zo zou het apparaat over een krachtigere CPU en GPU beschikken en zou het ook meer werkgeheugen krijgen. Games zouden er beter uit kunnen zien en natuurlijk ook sneller laden. De vernieuwde PlayStation 4 of hoe het ook mag heten zou naast de oude in de winkelschappen komen te liggen.

[table id=23 /]

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen