WordPress beveiligt websites met beveiligde HTTPS-verbinding

WordPress laat in een bericht weten dat websites die WordPress zelf host standaard gebruik zullen maken van een beveiligde HTTPS-verbinding. De HTTPS-verbinding zorgt ervoor dat het dataverkeer van websites wordt versleuteld. Hierdoor wordt het voor kwaadwillende lastiger om verkeer af te tappen en accounts te kapen.

WordPress

WordPress werkt samen met het Let’s Encrypt-project om de HTTPS-verbinding mogelijk te maken. Deze bedrijf installeert gratis een certificaat op de sever. Website-eigenaren hoeven zelf niet te doen. De beveiliging wordt automatisch ingeschakeld.

Op de servers van WordPress zelf draaien ongeveer een miljoen websites. Deze zijn nu standaard uitgerust met een beveiligde HTTPS-verbinding.

Iedereen zal vast en zeker een keer een WordPress-website hebben bezocht. Ook Techmania draait op WordPress, maar we hosten het niet op de server van WordPress zelf. Enige tijd geleden hebben we ook een HTTPS-verbinding getest op Techmania.nl, maar na enkele maanden testen zijn we weer overgestapt naar de standaard http-verbinding. De website werd namelijk dankzij de HTTPS-verbinding een stuk trager. Wel willen we in de toekomst verhuizen naar een betere server en dan gaan we de HTTPS-verbinding nogmaals testen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen