iPhone & PS3-hacker GeoHot heeft investering van 3,1 miljoen dollar gekregen voor software zelfrijdende auto’s

George Hotz, beter bekend als GeoHot, is de eerste persoon die de software van de iPhone en de PlayStation 3 wist te kraken. Hij werd bekend door het breken van de simlock in de iPhone in 2007 en het hacken van de PlayStation 3. De PS3 van Sony stond lang bekend als de enige console die onhackbaar was.

In een interview met BBC News vertelde Hotz dat hij maar vijf weken nodig had om door de beveiliging van de PlayStation 3 te komen. Met de hack was het mogelijk om illegaal gedownloade games te spelen.

GeoHot

Inmiddels heeft George Hotz een bedrijf gestart waar hij aan zelfrijdende auto’s werkt. Hij zou in één maand zijn witte Acura ILX hebben uitgerust met een LIDAR-radarsysteem en enkele smartphonecamera’s, en hij had de software van de wagen ook nog eens ontwikkeld.

Comma.ai, bedrijf van George Hotz, heeft nu een investering van 3,1 miljoen dollar ontvangen van investeerder Chris Dixon. De investeerder zegt dat hij in eerste instantie erg sceptisch was over George Hotz. “Hoe kan één persoon zo’n geavanceerd systeem helemaal zelf bouwen? Nadat ik een tijdje met George had doorgebracht, veranderde mijn scepsis in enthousiasme.”

Met behulp van een zelflerend systeem kan het software van Hotz straks helemaal zelfstandig autorijden. Volgens de investeerder wordt het systeem van Hotz steeds beter, en als er straks meer mensen het gaan gebruiken zal het nog beter worden. Het is de bedoeling dat Hotz met de investering nieuwe mensen gaat aannemen en zijn technologie op de markt brengen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen