Apple Event: Dit kunnen we vandaag verwachten

Vandaag om 19:00 uur Nederlandse tijd begint het Apple evenement in San Francisco. Apple zal vandaag een aantal nieuwe producten aankondigen, mogelijk zullen we vandaag de nieuwe iPad 5 en de nieuwe iPad mini 2 te zien krijgen. Blijft het alleen maar bij twee nieuwe iPads of zullen we nog nieuwe producten vandaag zien?

Momenteel weten we niet of Apple een livestream van het evenement zal uitzenden. Bij de afgelopen iPhone evenement was dit niet het geval, maar vorig jaar was dit wel het geval. Mocht Apple een livestream uitzenden, dan laten we het je zo snel mogelijk natuurlijk weten. We zullen sowieso live verslag doen van alle aangekondigde producten. Dus houdt Techmania in de gaten als je niks wilt missen.

iPad 5

Dat Apple vandaag de opvolger van de iPad 4 zal aankondigen is bijna zeker. Alle betrouwbare bronnen zijn het namelijk over eens dat Apple de iPad 5 vandaag zal presenteren. Wat kunnen we verwachten van de iPad 5?

 • Snellere A7X-processor
 • 8-megapixel camera
 • Verkrijgbaar in nieuwe kleuren
 • Waarschijnlijk geen Touch ID (vingerafdrukscanner)
 • Nieuwe design

iPad mini 2

De kans is erg groot dat Apple de iPad mini 2 gaat voorzien van een Retina display. De iPad mini is namelijk de enige iOS-apparaat die niet over de Retina display beschikt. Naast een super scherp scherm verwachten we natuurlijk ook een snellere processor.

 • Snellere A7X-processor
 • 8-megapixel camera
 • Verkrijgbaar in nieuwe kleuren
 • Waarschijnlijk geen Touch ID (vingerafdrukscanner)
 • Design identiek als zijn voorganger
 • Retina display met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels

OS X 10.9 Mavericks

Apple introduceerde eerder dit jaar al de OS X Mavericks. Inmiddels is er ook een Golden Master versie van OS X Mavericks beschikbaar. Het iPad evenement van vandaag is de ideale plek voor Apple om zijn nieuwe besturingssysteem aan te kondigen. Apple zal vanavond bekend maken wanneer OS X Mavericks kunnen downloaden.

Mac Pro

Net als OS X Mavericks introduceerde Apple eerder dit jaar de nieuwe Mac Pro aan. Het kan dan ook niet anders dat de Mac Pro vandaag gelanceerd wordt. Apple zal vanavond bekend maken wanneer de Mac Pro in de verkoop gaat.

MacBook Pro

Apple had tijdens het iPhone evenement in september de MacBook Air voorzien van een Intel Haswell-processor. We gaan ervan uit dat Apple vanavond de MacBook Pro van hetzelfde processor zal voorzien. De Haswell-processor is niet enkel sneller maar ook een stuk zuiniger dan zijn voorgangers.

Daarnaast zou de FaceTime-camera van de MacBook Pro een HD-upgrade krijgen, waardoor je in 1080p videogesprekken kan voeren.

Mac Mini

De Mac mini is de tweede Mac die al een lange tijd geen upgrade heeft gekregen. We verwachten hierdoor dat Apple de Mac Mini ook gaat voorzien van nieuwe hardware.

Apple TV 4e generatie

Er zijn vele tekenen dat erop wijzen dat Apple vandaag de vierde generatie Apple TV gaat aankondigen. Qua formaat zal de Apple TV 4G op zijn voorgangers lijken, maar we weten niet of Apple de uiterlijk van het settopbox heeft aangepast. Er zijn namelijk geen onderdelen uitgelekt van de Apple TV. We zullen nog even moeten wachten tot vanavond.

iOS 7.1 / iOS 7.0.3

Bij een nieuwe iOS-apparaat hoort natuurlijk ook een nieuwe iOS-versie bij. De nieuwe iOS-versie zorgt natuurlijk voor ondersteuning voor de betreffende iOS-apparaat. Zoals we weten is iOS 7 nog niet zo lang geleden gelanceerd, alle nieuwe features zijn al door Apple toegevoegd. We gaan hierdoor ervan uit dat we geen nieuwe features hoeven te verwachten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen