‘iPhone krijgt volgend jaar gebogen AMOLED-scherm en nieuw design’

Naar verwachting kunnen we later dit jaar de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus verwachten. Volgens de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo hoeven we dit jaar geen splinternieuwe iPhone te verwachten. Hij voorspelt dat de iPhones die Apple later dit jaar gaat presenteren het huidige ontwerp zullen behouden. De iPhone 7 en de iPhone 7 Plus zouden iets dunner worden en beschikken niet over een koptelefooningang.

iPhone-7

Nieuwe iPhone

Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino zou volgend jaar pas zijn iPhones willen voorzien van een compleet nieuwe design met een gebogen AMOLED-scherm en glazen behuizing.

Momenteel gebruikt Apple LCD-schermen voor zijn smartphones en zou deze in 2017 willen vervangen voor een AMOLED-scherm. Een AMOLED-scherm beidt fellere kleurweergave, betere contrast en tot slot ook nog eens buigbaar.

Apple zou de behuizing van de nieuwe iPhones net als de oude iPhone 4 weer met glas voorzien. Zowel de achter als de voorkant zouden van glas zijn met daartussen een metalen rand. De schermranden zouden dunner moet zijn en zou het toestel ook comfortabeler in de hand liggen.

Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino zou de 5,5-inch iPhone willen vergroten naar 5,8-inch. Dankzij het compleet nieuwe design zou het formaat toch kleiner of even groot moeten zijn aan de huidige 5,5-inch iPhones. Wel zou Apple het huidige 4,7-inch formaat ook volgend jaar handhaven.

Tot slot zou Apple ook nog overwegen om toekomstige iPhones ook draadloos oplaadbaar te maken en voorzien van nieuwe scanners.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen