Microsoft biedt excuses aan voor racistische tweets van Twitter-bot

Eerder deze week plaatste Microsoft een chatbot op Twitter met als doel hun klantenservice te verbeteren voor hun stemherkenningssoftware. De Twitter-bot genaamd @TayandYou was geprogrammeerd als een tienermeisje die leerde te chatten met gebruikers aan de hand van hun tweets.

TayAi

Helaas duurde het niet lang voordat het uit de hand liep. Dankzij kwaadwillende Twitter-gebruikers maakte de chatbot racistische opmerkingen, tweets waarin ze onder meer PS4 goedkoper en beter vindt, de holocaust ontkende, dat ze voorstander was van genocide, dat Hitler gelijk had en dat ze Joden haat etc etc etc.

Het Amerikaanse bedrijf uit Redmond heeft zijn excuses aangeboden voor Tay, de chatbot. Peter Lee, het hoofd van de researchafdeling van Microsoft, heeft in een blog het volgende geschreven:

“We bieden onze welgemeende excuses aan voor de onbedoelde aanstootgevende en kwetsende tweets die Tay verstuurde. De tweets staan absoluut niet voor wie wij zijn, waar we voor willen staan of hoe we Tay ontworpen hebben. We hadden Tay voorbereid op een hoop narigheid, maar deze specifieke soort narigheid hadden we niet voorzien”.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen