PlayStation-games binnenkort te spelen op Android en iOS

Sony heeft een nieuwe bedrijf opgericht die zich gaat richten op het ontwikkelen van Android- en iOS-games. Deze games zullen gebaseerd zijn op bestaande PlayStation-games.

Sony Xperia Z3 - Remote Play - PS4

Het nieuwe bedrijf heet ForwardWorks en gaat smartphone games ontwikkelen voor het mobiele besturingssysteem iOS van Apple en Android van Google. De games zullen gebaseerd zijn op PlayStation-games en karakters. Waarschijnlijk zullen dit PlayStation exclusief zijn zoals Crash Bandicoot, Uncharted, Gran Turismo, God of War, Ratchet & Clank en nog veel meer. Naast bestaande PS-games gaat ForwardWorks ook nieuwe games ontwikkelen.

Ook gaat ForwardWorks een nieuwe netwerk of dienst voor mobiele apparaten bouwen. Wat de dienst inhoudt is momenteel niet bekend, maar men verwacht dat het nieuwe bedrijf PlayStation Network verder gaat ontwikkelen voor mobiele apparaten.

Sony’s splinternieuwe bedrijf begint per 1 april en focust zich in eerste instantie op de smartphonemarkt in Japan en Azië. Zodra dat goed verloopt kunnen we een wereldwijde release verwachten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen