Apple Event: Wat kunnen we vanavond allemaal verwachten?

Apple organiseert vanavond om 18:00 uur Nederlandse tijd een media evenement. Tijdens het evenement gaat het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino diverse nieuwe producten aankondigen. De grote vraag is natuurlijk wat kunnen we vanavond allemaal verwachten?

Apple

Apple-evenement 21 maart

Laten we maar eerst beginnen met wat we vanavond niet hoeven te verwachten. Vanavond zal Apple geen nieuwe iPod touch, Mac, Apple TV of Apple Watch aankondigen.

Op maandag 21 maart om 18:00 uur Nederlandse tijd begint het lang verwachte Apple-evenement. Tijdens het evenement verwachten we dat Apple een nieuwe iPhone, nieuwe iPad, iOS 9.3, OS X El Capitan 10.11.4, tvOS 9.2, watchOS 2.2 en nieuwe bandjes voor de Apple Watch gaat aankondigen.

Besturingssystemen

Een nieuwe iPhone en een nieuwe iPad bekend natuurlijk ook een nieuwe iOS-update. iOS 9.3 is inmiddels al maanden in bèta en nieuwe iOS-apparaten worden standaard geleverd met iOS 9.3.

Apple heeft ook nog wat nieuwe functies in petto voor tvOS 9.2, watchOS 2.2 en OS X El Capitan 10.11.4. Naar verwachting zullen alle besturingssystemen op 23 maart beschikbaar komen.

Nieuwe bandjes voor Apple Watch

We hoeven vanavond niet naar een Apple Watch 2 uitkijken, want deze wordt vanavond niet aangekondigd. Wel zal Apple diverse nieuwe bandjes voor de huidige Apple Watch onthullen. Denk hierbij aan nieuwe kleuren en modellen.

iPhone SE

Het media evenement van Apple draait eigenlijk om een nieuwe iPhone en een nieuwe iPad. De iPhone SE lijkt qua design op de iPhone 5S, maar de hoeken zijn wat meer afgerond.

De iPhone SE krijgt een 4-inch scherm en onder de motorkap de specificaties van de iPhone 6S. Denk hiervan een de M9- en A9-chip, NFC en Touch ID.

Kleinere iPad Pro

Tot slot kunnen we vanavond ook een nieuwe iPad verwachten. De huidige iPad Air 2 krijgt na bijna twee jaar een update. Echter zal deze niet de iPad Air 3 heten, maar iPad Pro.

De kleinere iPad Pro krijgt het standaardformaat van 9,7-inch en qua design lijkt het op de 12,9-inch iPad Pro. Ook krijgt de 9,7-inch iPad Pro dezelfde specificaties als zijn grote broer. Als we de laatste geruchten mogen geloven krijgt de kleinere iPad Pro vier speakers, Smart Connector ondersteuning voor Apple Pencil en Smart Keyboard.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen