Hackers lopen 1 miljard dollar mis door tikfoutje

Meestal lezen we succesverhalen over hackers oftewel cybercriminelen. Ditmaal hebben we nieuws over een groep hackers die door een cruciale tikfoutje maar liefst 1 miljard dollar zijn misgelopen!.

Hackers

De cybercriminelen hadden inloggegevens van bankmedewerkers van de centrale bank in Bangladesh in handen gekregen. Het is echter nog niet bekend hoe de hackers aan de inloggegevens zijn gekomen.

De hackers wilden de één miljard dollar van de centrale bank in Bangladesh overschrijven naar diverse privérekeningen in Filipijnen, Sri Lanka en Bangladesh. Het geld stond gestald bij de Federal Reserve Bank van New York. De hackers vroegen de bank om het geld over te maken.

De Federal Reserve Bank van New York keurde vier verzoeken goed, maar bij het vijfde verzoek hadden de hackers het woord foundation verkeerd gespeld, ze schreven namelijk fandation. De bankmedewerkers werden achterdochtig omdat de naam van het goede doel waarnaar het goed zou overgemaakt worden verkeerd was gespeld. De medewerkers begonnen een routineonderzoek en daarbij kwam de fraude aan het licht.

De vier opdrachten die de bank eerder wel goedgekeurd had was inmiddels wel 81 miljoen dollar buitgemaakt. Hiermee gaan de hacker de boeken in als de grootste bankdiefstallen in de geschiedenis.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen