Sony maakt details firmware 3.50 voor PS4 bekend

Het doorgaans betrouwbare Tidux heeft weer eens gelijk! Tidux liet zo’n twee weken geleden via Twitter weten dat de bèta van firmware 3.5 begin maart van start zou gaan.

PS4---firmware-3.5

Sony heeft via zijn officiële blog bekendgemaakt dat het op 2 maart begint met de gesloten bèta van firmware 3.50. De firmware update voor de PlayStation 4 brengt onder meer Remote Play-functionaliteit naar Windows en Mac met zich mee.

Naast de Remote Play-functie voegt de update ook notificaties toe wanneer vrienden online komen en een optie om je status offline te laten lijken. Verder wordt het mogelijk om een evenement te organiseren en wordt streamingdienst Dailymotion toegevoegd aan de Share-optie.

  • Je krijgt notificaties wanneer je vrienden online komen. Je kunt deze natuurlijk volledig uitschakelen, maar het is eveneens mogelijk om alleen notificaties te ontvangen voor bepaalde vrienden.
  • Het wordt ook mogelijk om de console te gebruiken zonder als online te verschijnen. Je kunt op die manier ongestoord aan de slag met je favoriete game zonder dat je vrienden moet teleurstellen die bijvoorbeeld met jou een andere game willen spelen.
  • Sony introduceerde in een vorige update al kalenders waarop je game-events kon terugvinden. Deze kalender krijgt nu een nieuwe optie, namelijk die om zelf sessies te organiseren en te starten.
  • Remote Play wordt nu ook beschikbaar op PC en Mac. Deze geven je dezelfde mogelijkheden als op de andere platforms. Als je dus je PlayStation 4 bijvoorbeeld niet kunt gebruiken omdat iemand anders televisie kijkt, moet je alleen maar even je PC aanzetten om de games te streamen.
  • Dat streamen was natuurlijk al lang een optie. We kunnen onze kunsten al delen via YouTube en Twitch, maar het houdt daar niet op. DailyMotion wordt nu ook een optie. Deze wordt dan ook opgenomen in Live from PlayStation en dergelijke.

[table id=23 /]

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen