Apple fixt Error 53

Vorig week schreven we nog dat Apple aangeklaagd was door het Amerikaanse advocatenbureau PCVA in verband met een foutmelding (Error 53) waardoor iPhones volledig onbruikbaar worden gemaakt.

Apple-logo

Apple heeft inmiddels een nieuwe iOS-update uitgebracht, waarin het Error 53-probleem fixt. iOS-gebruikers die een Error 53 te zien krijgen, kunnen een nieuwe build van iOS 9.2.1 installeren. Na het installeren van de aangepaste iOS 9.2.1-versie werkt je toestel weer correct.

Apple heeft een speciale pagina gelanceerd hoe men de update kan installeren op een defecte iOS-apparaat.

Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino maakt tegenover Tech Crunch excuses voor de problemen die de error heeft veroorzaakt. iOS-gebruikers die buiten hun garantie hebben betaald om het defecte iPhone, iPad of iPod touch te vervangen kunnen contact opnemen met AppleCare om hun geld terug te krijgen.

Error 53 verschijnt bij sommige iOS-apparaten waar het scherm en de Touch ID buiten Apple om is gerepareerd. Error 53 zou enkel verschijnen wanneer er een update of herstel van iOS wordt uitgevoerd. Tijdens een update of herstel worden er extra veiligheidschecks uitgevoerd. Als er dan vervangende onderdelen zijn gevonden toont het toestel een error 53 en gaat het op slot.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen