Apple wil FBI niet helpen bij het kraken van een iPhone

Vandaag oordeelde een Amerikaanse rechter dat Apple de Amerikaanse inlichtingendiensten moet helpen bij het kraken van een iPhone 5C. De smartphone is van een terrorist die verantwoordelijk is voor het bloedbad in San Bernadino in december.

Apple logo

Tim Cook, CEO van Apple, heeft in een open brief laten weten dat Apple de FBI niet wil helpen bij het kraken van de iPhone van een terrorist. Dit zou volgens de CEO de veiligheid van zijn klanten in gevaar brengen.

“De implicaties van de eisen van de overheid zijn huiveringwekkend”, aldus Cook. “Als de overheid het makkelijker mag maken om je iPhone te ontgrendelen, zou de overheid ook de macht hebben om toegang te verschaffen tot iedereens apparaat, met als doel hun data op te slaan.”

De FBI wil dat het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino het systeem uitschakelt die alle data verwijderd zodra er tien keer de verkeerde pincode wordt ingevoerd.

“De overheid eist dat we delen van de beveiliging weghalen en nieuwe mogelijkheden aan het OS toevoegen, zodat een pincode elektronisch ingevoerd kan worden. Om deze manier zou het een stukken makkelijker worden om een iPhone te ontgrendelen, door miljoenen combinaties elektronisch in te voeren.”, aldus Tim Cook

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen