Een ode aan de hoofdtelefoon: redenen waarom hoofdtelefoons te gek zijn

Hoofdtelefoons zijn al jaren niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In een tijd dat steeds meer mensen muziek luisteren vanaf een smartphone, tablet of computer zijn hoofdtelefoons populairder ooit. Daarom brengen wij een ode aan de hoofdtelefoon: 8 redenen om een hoofdtelefoon te kopen.

Sennheiser-RS-175

1. Muziek, altijd en overal

Met een hoofdtelefoon ben je niet gebonden aan een plaats om muziek te luisteren. Kortom: met een hoofdtelefoon kun je altijd en overal muziek luisteren. Thuis, onderweg, in het buitenland; overal. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een laptop, smartphone, tablet, mp3-speler met daarop natuurlijk muziek.

2. Goede geluidskwaliteit

De meeste hoofdtelefoons leveren goed geluid. We hebben het dan over hoofdtelefoons van serieuze audiomerken. En dat zijn er nogal wat. De ene hoofdtelefoon levert uiteraard beter geluid dan de ander, het ligt er maar net aan wat voor budget je er voor over hebt. Dat een geavanceerde Bose over-ear hoofdtelefoon beter klinkt dan een doorsnee oordopje is logisch, maar dat neemt niet weg dat je veel plezier kunt hebben van een goedkopere hoofdtelefoon. Laat je overigens niet teveel leiden door commerciële kreten als impedantie, frequentiebereik en maximale belastbaarheid; je eigen oren zijn betrouwbaar genoeg.

3. Ongestoord aan de slag

Met een hoofdtelefoon kun je je op sommige momenten even heerlijk afzonderen. Veel mensen vinden een hoofdtelefoon perfect geschikt om zich te concentreren op hun werk of studie. Sommige hoofdtelefoons zijn voorzien van de Noise Cancelling-technologie. Dat is een techniek die omgevingsgeluid tegenhoudt – ideaal om ongestoord aan de slag te gaan.

4. Muziek tijdens het sporten

Steeds meer fabrikanten ontwikkelen hoofdtelefoons die bij uitstek geschikt zijn voor sportdoeleinden. Deze hoofdtelefoons zitten comfortabel, zijn vocht- en dus zweetbestendig en klinken bovendien ook nog gewoon goed. En het mooiste van alles: opzwepende muziek geeft extra energie.

5. Draadloos gemak

Sommige hoofdtelefoons zijn draadloos. Dat betekent dat er geen kabel nodig is om contact te maken met de gegevensdrager (smartphone, tablet of laptop). Deze hoofdtelefoons maken meestal draadloos verbinding via Bluetooth. Ideaal, met een draadloze hoofdtelefoon word je nooit meer gehinderd door irritante, altijd-in-de-war-zittende kabeltjes.

6. Geschikt voor ieder oor

Grofweg genomen zijn er drie soorten hoofdtelefoons: in-ear, on-ear en over-ear. De woorden zeggen het in feite al: in-ear zijn oordopjes die in het oor geplaatst worden, on-ear zijn hoofdtelefoons die op het oor worden geplaatst en over-ear zijn over het algemeen wat grotere hoofdtelefoons die over het oor geplaatst worden en hierdoor het oor omsluiten. De drie verschijningsvormen zeggen niets over de kwaliteit van de hoofdtelefoon, het is meer dat de ene persoon liever een in-ear draagt, terwijl een ander zweert bij over-ear. Net als bij geluidskwaliteit zeggen wij: je eigen oren zijn betrouwbaar genoeg!

7. Geen ruimte in beslag

Een groot voordeel van een hoofdtelefoon is dat ze nauwelijks ruimte in beslag nemen. Je kunt ze dus makkelijk overal bewaren. Sommige on-ear en over-ear modellen zijn opvouwbaar en daardoor erg makkelijk op te ruimen. In-ear modellen zijn dankzij hun handzame formaat sowieso makkelijk op te bergen.

8. Design

Groot, klein, kleurrijk, zwart, draadloos, belegd met diamanten, ontwikkeld door supersterren; de hoofdtelefoonmarkt richt zich op muziekkwaliteit én fashion. Hoofdtelefoons zijn er in vele soorten en maten. Een fabrikant komt anno 2016 niet meer weg met een hoofdtelefoon die louter goed klinkt, een goede hoofdtelefoon moet er ook nog eens stralend uitzien! Kwalitatieve merken als Bowers & Wilkins, Sennheiser en Bose presteren goed op zowel sound als vormgeving.

Op Hificorner.nl zijn hoofdtelefoons in alle soorten en maten te vinden van meer dan 20 verschillende merken.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen