Wireless Charging Power Bank 7000mAh [Review]

0
1577

Meest irritante tijdstip en je telefoon of tablet is leeg. Dit is ons allemaal wel eens overkomen gok ik. Dan kan je gaan zoeken naar een plek waar je hem kan opladen maar dan heb je je lader weer niet mee of je kan geen stopcontact vinden. Wat nu? Neem een Power Bank! Het gemak van een extra accu in je binnenzak of tas.

Verpakking QI Powerbank

Accu met extra functionaliteit

Er zijn veel soorten Power Banks verkrijgbaar tegenwoordig met ieder zijn eigen capaciteit en vormgeving. Wat mij zo aantrok naar dit apparaat is dat er een draadloze laadfunctie ingebouwd zit. Hiermee heb je het gemak dat je je telefoon (indien ondersteund) er direct op kan leggen zodat hij begint met laden. Daarnaast kan je nog een andere apparaat aan de USB poort aansluiten zodat je 2 apparaten tegelijk zou kunnen laden. Bijvoorbeeld telefoon en Bluetooth headset. Met een capaciteit van 7000mAh kan je in het algemeen makkelijk 2 toestellen tegelijk opladen tot 100% voordat de Power Bank leeg is.

Double Charge

7000mAh, is dat veel?

Dit is heel persoonlijk, het hangt er natuurlijk vanaf wat voor apparaten je wilt opladen en hoe vaak je wilt opladen voordat je weer bij een stopcontact in de buurt komt. Voorbeeld: Mijn Samsung Galaxy S6 heeft een accu van 2550mAh. Met deze Power Bank kan ik hem ongeveer 2,5 keer opladen zonder dat er een stopcontact aan te pas komt. Ben je bijvoorbeeld naar een festival voor 2 dagen kan je hiermee best uit de voeten. Een ander voorbeeld is een tablet, de HTC Nexus 9. Deze heeft een accu van 6700mAh, met deze Power Bank zou ik hem dan 1x kunnen opladen en blijft er weinig over om nog een ander apparaat te kunnen opladen. Zie je wat ik bedoel met het is heel persoonlijk? Ik zal hem voornamelijk gebruiken om onderweg me telefoon op te laden en soms me koptelefoon. Ik kan dus makkelijk 2 noodgevallen opvangen.

Draadloos laden, handig of overbodig?

Draadloos laden vind ik in het algemeen handig, zal wel beetje gemakzucht zijn denk ik. Niet met kabels in de weer, gewoon erop leggen en klaar. In geval van een Power Bank denk ik daar een beetje dubbel over. Ben je ergens waar je het kan neerleggen dan is het super. Maar als ik overweg bent dan sluit ik hem gewoon op USB aan aangezien hij in me rugzak niet op ze’n plek blijft liggen en het draadloos laden niet werk. Zou je kunnen zeggen pak een elastiek om hem op ze’n plek te houden, maar dan komen we weer terug op het gemakzucht haha.

Gebruik

Zodra er een apparaat wordt aangesloten zal de Power Bank zelf aan gaan. Mocht je zelf willen kijken hoe vol hij nog is kan je hem handmatig aanzetten door de power knop aan te raken. De Power Bank geeft een audio signaal dat hij het apparaat ziet op de QI pad en aan de voorkant zal een blauw lampje branden die aangeeft dat hij oplaadt. Wanneer je een apparaat via USB aansluit zal alleen de lampjes gaan branden maar geen audio signaal.

Front QI Powerbank

Waar werkt dit mee?

Deze Power Bank gebruikt het Qi standaard voor het draadloos laden en een USB poort om een apparaat via een USB kabel te kunnen laden. Veel toestellen hebben de optie tot draadloos opladen direct ingebouwd tegenwoordig maar veel merken kiezen ook om dit niet bij de toestellen in te bouwen. Voorbeeld van toestellen die het niet standaard hebben: Apple iPhone, Sony Xperia Z5, Huawei Nexus 6P. Mocht het nou het geval zijn dat je net zo’n toestel in bezit heb zou je kunnen kijken of er covers/hoesjes beschikbaar zijn met het draadloos laden ingebouwd. Anders kan je altijd nog via je USB kabel opladen.

Back QI Powerbank

Wat is QI?

De definitie van draadloos opladen volgens Wikipedia:
“Draadloos opladen is een proces waarbij een elektrisch voorwerp wordt opgeladen zonder gebruik van draden. Dit wordt mogelijk gemaakt via inductie. Hiervoor is echter wel een speciale batterij nodig, die in staat is energie vanuit de lucht te ontvangen. […]

Simpel gezegd betekent dit dat je je telefoon op een inductieplaat legt. De inductie plaat stuurt de stroom in een soort magnetisch veld naar je telefoon. Qi is een standaard die is ontwikkeld door het Wireless Power Consortium. Doordat het een open-source standaard is heb je geen verschillende kabels nodig voor elk apparaat. Je kan met elke Qi lader ieder Qi ondersteund apparaat opladen.

Inhoud en specificaties

De Wireless Charging Power Bank word geleverd met een handleiding, korte Micro USB kabel  (0.3m) en een langere Micro USB kabel (1.5m).

Product informatie:

  • Het draadloos laden is geschikt voor toestellen met QI-compatibiliteit of met wireless charging covers/QI receivers.
  • Via USB zijn diverse apparaten aan te sluiten.
  • Capaciteit: 7000mAh.
  • Input: DC5V / 1A.
  • Output: DC5V / 1A.
  • Wireless Output: DC5V / 1A.
  • Afmeting: 131x84x16mm.
  • Gewicht: 200g.

Inhoud QI Powerbank

De Wireless Charging Power Bank 7000mAh is verkrijgbaar bij TelefoonhoesjesXL.nl voor €49,95 incl. gratis verzending.

Naast Power Banks vind je natuurlijk ook andere accessoires op de site waaronder iPhone 6s Plus hoesje of iPhone 5c hoesje.

RECENSIES OVERZICHT
Funtie
Laadsnelheid
Design/Gewicht
Prijs
Vorig artikelSony maakt details firmware 3.50 voor PS4 bekend
Volgend artikelPlayStation Store update 1 maart
wireless-charging-power-bank-7000mah-reviewAltijd handig om een Power Bank mee te hebben. Gezien de capaciteit en functies vind ik de prijs meevallen. Had fijn geweest als de Output van de USB hoger was zodat de telefoon sneller kan opladen maar dat is misschien omdat ik ongeduldig ben. Al met al een handige accessoire voor ieder mobiele apparaat.