Vier steengoede speakers voor een zacht prijsje

Speakers staan niet bekend als goedkope apparaten. Voor een beetje een speaker betaal je al snel vele honderden, zo niet duizenden euro’s. Het is maar wat voor een budget je hebt gereserveerd voor Hifi. Anderzijds, als je je een beetje verdiept in Hifi, dan moet je in staat zijn om de krenten uit de pap te vissen. Welnu, de Hifi-specialisten van Hificorner.nl waren in een goede bui en hebben daarom vijf goede luidsprekers voor een zacht prijsje op een rij gezet.

Overigens moeten we daarbij vermelden dat de prijzen van de vier geselecteerde speakers schommelen tussen de 200 en 325 euro. Dan nog vooraf een tip: het Britse Hifi-merk Q Acoustics is, naar de mening van onze specialisten, het beste merk op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding. Q Acoustics wil kwaliteitsgeluid leveren voor prijzen die ruim onder de gangbare prijskaartjes zitten.

Tot zover de inleiding. Hieronder de vier geselecteerde luidsprekers, met daarbij een korte omschrijving per speaker.

Q Acoustics 3020 (184,50 euro)

Q Acoustics 3020

Ja, daar hebben we er één van Q Acoustics. De Q Acoustics 3020 is een uitstekende speaker van het Britse merk. Hoewel het formaat van de speaker zeer bescheiden is, levert de luidspreker een indrukwekkend vol geluid. Dat is mede te danken aan de professionele onderdelen die Q Acoustics verwerkt heeft in de 3020. Niet voor niets werd de Q Acoustics 3020 door het gerenommeerde magazine What Hi-Fi? uitgeroepen tot beste product van 2015. Deze prachtig vormgegeven speaker is in staat om middelgrote kamers te vullen met helder geluid. Ander voordeeltje is dat de 3020 aan de muur gemonteerd kan worden, voor veel mensen een absolute pré.

Bowers & Wilkins 685 S2 (325 euro)

Bowers Wilkins 685 S2

Je leest het goed, Bowers & Wilkins staat in dit rijtje. Hoewel de prijs dan een stukje hoger is dan de overige drie luidsprekers, kunnen wij de B&W 685 S2 niet negeren. Even een introductie van B&W voor degene die het merk nog niet kent. B&W is een Brits Hifi-bedrijf dat zich voornamelijk richt op de bouw van hoogwaardige luidsprekers. In de Hifi-wereld is B&W een grote naam, zelfs de meest verstokte audiofielen spreken de naam met respect uit. De 685 S2 is de grootste boekenplankspeaker uit de 600-serie. Eén van zijn kernkwaliteiten is de losgekoppelde dubbele dometweet van aluminium, die zorgt voor een verbluffend helder geluid. Verder staat het merk bekend om een warm geluid, dat wil zeggen: vol en detailrijk. De speaker ontving van What Hi-Fi? in 2014 een award voor de beste stereoluidspreker. ‘Een prachtig paar speakers, waarmee iedereen overtuigd kan worden’, schreef het kritische keurkorps.

Dali ZENSOR 3 (199 euro)

Dali Zensor 3

Na twee Britten te hebben gehad, brengen we nu een Deen voor het voetlicht. Vooraf: Deense luidsprekers staat erom bekend om hun neutrale en muzikale weergave van muziek. De Dali ZENSOR 3 is daarop geen uitzondering. Deze boekenplankspeaker is gewoon een heerlijk klinkende speaker. De ZENSOR-lijn is de opvolger van de instapserie Concept, maar is veel luxueuzer uitgerust. Kijk alleen al naar het strakke design, is het geen plaatje? Ook onder de motorkap zit het wel snor. Met name de 7-inch woofer valt op, dit component is misschien wel het geheim van de ZENSOR 3. Het laag van deze speaker is namelijk behoorlijk impressive. Ga dat meemaken!

Monitor-Audio Bronze 2 (215 euro)

Monitor-Audio Bronze 2

We sluiten af met de derde Brit en wel de Monitor-Audio Bronze 2 van het high-end merk Monitor-Audio. De Bronze-serie is een zeer succesvolle speakerlijn van Monitor-Audio. Als je de nieuwste generatie, de Monitor Audio Bronze 2, vergelijkt met de eerste generatie, dan lijkt er weinig veranderd. Dat klopt deels; het stralende uiterlijk behoefde geen make-over, maar onder de motorkap is vrijwel alles vernieuwd. Het resultaat: een prettige en vloeiende bas en een aangename dynamiek in het geluid. Volgens What Hi-Fi? is de afwerking van de Bronze 2 van zeldzame klasse, vergelijkbaar met de speakerafwerking van audiofiele merken als Q Acoustics. Net als zijn grote concurrent, de Q Acoustics 3020, kreeg de Bronze 2 een eervolle vermelding van What Hi-Fi?: beste product van 2015.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen