Spotify is begonnen met de uitrol van video’s

Al een aantal maanden is bekend dat Spotify op de achtergrond bezig is met de ontwikkeling van video content, en nu is het resultaat daarvan eindelijk bekend. Spotify is namelijk begonnen met de uitrol van video’s in de Android app. Voor het eerst biedt de streamingsdienst iets anders dan muziek aan.

De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden; dat zijn de landen waar de eerste video’s van Spotify zijn gelanceerd. Spotify heeft overeenkomsten gesloten met onder andere de BBC, Vice en Comedy Central, maar bijvoorbeeld ook met Tastemade, dat speciaal voor Spotify origineel muziek-gerelateerde content ontwikkelt. Toch bestaan de eerste video’s op de streamingsdienst voornamelijk uit video’s die niets met muziek te maken hebben. Je moet hierbij denken aan korte clips uit bestaande tv- en web-series, zoals korte snippets van Jimmy Fallon.

Spotify techmania.nl

Spotify hoopt met de introductie van video’s ervoor te zorgen dat de gebruiker meer tijd in de app doorbrengt. Momenteel gebruiken veel gebruikers de app op de achtergrond en daar wil Spotify verandering in brengen. Toch zal dat niet vanzelf gaan, denkt Shiva Rajarmaran, productontwikkelaar bij Spotify. Hij denkt dat gebruikers eerst hun weg naar de video’s moeten vinden. “Onze gebruikers zijn vooral muziekfans die niet per se de app doorzoeken. Dus er is geen specifieke manier om dit juist te doen.”, zei hij in een interview met NU.nl.

Het is nog te vroeg om te oordelen wat de impact van de verandering is. Vooralsnog lijkt Spotify vooral te kiezen voor het aanbieden van contextueel gerelateerde video’s, die gebaseerd zijn op de muziekkeuze van de gebruiker. Daarmee gaat Spotify de concurrentie aan met bekende platformen als YouTube, Vimeo, Facebook en Snapchat. De video’s zijn op dit moment beschikbaar voor alle Android-gebruikers, ongeacht of de gebruiker een abonnement heeft of niet. Wel blijft het hebben van een abonnement voordelig voor Android-gebruikers omdat zij dan ongelimiteerd toegang hebben tot de muziekdatabase en tevens offline naar hun favoriete muziek kunnen luisteren. Een Spotify Premium abonnement kost €9,99 per maand en kan worden betaald met een creditcard, paysafecard of PayPal.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen