WhatsApp voortaan gratis!

Sinds deze week hoeft er niets meer te worden betaald voor de populaire berichtendienst WhatsApp. Alle WhatsApp-gebruikers krijgen hiervan een melding.

1432894878_Aplicación-WhatsApp

Jarenlang heeft WhatsApp €1,- gevraagd na een proefperiode van een jaar. De praktijk wees vaak uit dat die ene euro nooit werd betaald. Dit bericht verscheen deze week op het blog van WhatsApp:

Veel WhatsApp-gebruikers hebben geen bankpas of creditcard. Zij waren bezorgt dat zij na het eerste jaar het contact zouden verliezen met hun vrienden en familie. In de aankomende weken zullen we alles omtrent de contributies verwijderen uit de verschillende versies van onze applicatie en WhatsApp.

In de komende dagen krijgen alle gebruikers de volgende melding:

WhatsApp-abonnement verlengd. De nieuwe verlengdatum is Nooit.

WhatsApp zegt op het blog aan te geven dat ze aan het werken zijn aan een nieuwe manier om geld aan WhatsApp te verdienen, er zitten namelijk geen advertenties in de nu gratis app. WhatsApp denkt er niet aan om dit alsnog te doen.

Vanaf dit jaar zullen we met tools gaan experimenteren waarbij bedrijven en organisaties waarmee jij in contact wil komen met jou kunnen communiceren via WhatsApp. Dit kan de communicatie met je bank betekenen of een bepaalde transactie frauduleus is of met een vliegmaatschappij over een vertraagde vlucht. Deze berichten krijg je momenteel via sms of oproepen. Wij willen testen of het met nieuwe tools gemakkelijker kan via WhatsApp, zonder dat je advertenties van derden of spam krijgt.

Lees het hele blog hier op de website van WhatsApp.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen