Zo installeer je Kodi op een iPhone, iPad of iPod touch [zonder jailbreak]

Kodi is een enorm populaire cross-platform mediacenter software waarmee je onder meer televisie, films, series en voetval kan streamen. Kodi is onder meer te gebruiken met Amazon Fire TV, Windows, MacOS, Linux, Apple TV, Android, iOS en Raspberry Pi.

Kodi

Android-gebruikers kunnen de officiële Kodi-app via de Google Play Store downloaden. Voor iOS-gebruikers is dat helaas niet van toepassing. Er zijn twee manieren om Kodi op je iPhone, iPad of iPod touch te installeren. Voor de eerste optie dien je je toestel eerst te jailbreaken en vervolgens kan je Kodi via Cydia downloaden en installeren. Er bestaat gelukkig ook nog een manier om Kodi zonder een jailbreak op je iPhone, iPad of iPod touch te installeren. Hoe je dat voor elkaar kan krijgen leren we je hieronder.

Wat heb je nodig

  • Een computer dat op OS X 10.9 of hoger draait.
  • Xcode 7 of nieuwer. Je kan het gratis via de Mac App Store downloaden.
  • Een Apple Developer account. Een gratis account werkt ook.
  • iOS App Signer utility, gratis te downloaden via deze link.
  • Kodi deb-bestanden, gratis te downloaden via deze link.

Ik neem aan dat je nu voldoet aan de bovenstaande vereiste. Laten we dan maar beginnen om Kodi op je iPhone, iPad of iPod touch te installeren.

Stap 1: Verbind je iOS-apparaat met je computer en open Xcode. Selecteer nu Create a new Xcode project.

1. Xcode

Stap 2: In de linker menu dien je onder iOS de optie Application te selecteren. Vervolgens klik je Single View Application en daarna op Next.

2. Single View App

Stap 3: Bij Product Name en Organization Name dien je nu een unieke naam voor je applicatie in te vullen. Bij Organization Identifier moet je een omgekeerde url plaatsen, bijvoorbeeld nl.techmania.kodi. Zodra je klaar bent klik je op Next.

Kodi - Product name

Stap 4: Selecteer nu een locatie om je project op te slaan, bijvoorbeeld je bureaublad. Xcode zal je nu een fout melding geven, dit is normaal. Klik nu op Fix Issue.

Xcode fix issue

Stap 5: Om het probleem automatisch te fixen vraagt Xcode je om in te loggen met een Apple Developer account. Klik op Add en log in met je account. Selecteer je Apple ID en klik op Choose. Xcode zal nu automatisch alles fixen.

Stap 6: Open nu de iOS App Signer applicatie die je eerder hebt gedownload. In de app klik je op bij Input File op Browse en navigeer naar de Kodi .deb-bestanden. Bij Provisioning Profile dien je de aangemaakte Xcode profiel te selecteren.

iOS App Signer

Stap 7: Zodra je alles hebt ingevuld druk je nu op Start. Geef het een naam en sla het .iPA-bestand op je bureaublad. iOS App Signer zal voor de rest zorgen.

IOS App Signer

Stap 8: Ga nu terug naar Xcode en klik op Windows en volgens Devices.

Windows - Devices

Stap 9: Selecteer nu je iPhone, iPad of iPod touch en klik op de + knopje.

Xcode - Selecteer

Stap 10: Navigeer nu naar het .iPA-bestand dat je in iOS App Signer hebt aangemaakt.

Xcode zal nu Kodi installeren op je iOS-apparaat. Dit kan enige tijd duren, wees dus geduldig. Zodra Xcode klaar is zal Kodi op je homescreen verschijnen. Veel plezier ermee!

PS: Het kan zijn dat je iPhone de volgende foutmelding geeft Niet-vertrouwde ontwikkelaar zodra je Kodi opent. Op dit te fixen ga je naar: Instellingen > Algemeen > Apparaatbeheer > Klik op je Apple ID > Klik op Vertrouw [je eigen Apple ID] > Klik op Vertrouw.

Het laatste nieuws

PlayStation 5 bundels en aanbiedingen

Sony heeft de releasedatum van de PlayStation 5 bekendgemaakt. Zowel de normale PS5 als de digitale versie liggen vanaf 19 november in de...

PlayStation Plus 365 dagen (USA) voor slechts €28,82

We hebben een zeer aantrekkelijke PlayStation Plus actie voor je gevonden. Een PlayStation Plus 365 dagen kaartje voor slechts 28,82 euro! Ik...

PlayStation Store Deal van de week: 30% korting op FIFA 21

In de PlayStation Store is er weer een nieuwe Deal van de Week te vinden. Deze week krijg je 30 procent korting...

PlayStation 4 meer dan 113,5 miljoen keer verkocht

Sinds de lancering van de PlayStation 4 eind 2013 heeft Sony meer dan 113,5 miljoen exemplaren weten te verkopen. Dat blijkt uit...

Sony onthult PlayStation Plus Collection line-up

Sony kondigde tijdens het PlayStation 5 Showcase-event onder meer PlayStation Plus Collection aan. PS Plus Collectie is een antwoord van Sony op...

PlayStation 5 launch commercial

Met de naderende release van de PlayStation 5 en de Xbox Series X/S is voor beide bedrijven de eindsprint ingezet. Sony heeft...

PlayStation Plus 12 maanden v.a. 49,99 euro

Verschillende retailers zijn vandaag begonnen met speciale Playstation Plus deals. Zo is een 12 maanden Playstation Plus abonnement nu al verkrijgbaar vanaf 49,99 euro.

BTC Direct gebruikt investering van 11 miljoen euro en opent webshop

Het Nederlandse bitcoin wisselkantoor BTC Direct heeft zijn diensten uitgebreid met een webwinkel. BTC Direct is daarmee een van de weinige officiële...

Educatief spelsysteem Osmo lanceert met nieuwe kits in de Benelux

Osmo, het bekroonde spelsysteem voor iPad waar kinderen spelenderwijs mee leren, komt met vernieuwde kits naar de Benelux. De uitgebreide Genius Starter...

FIFA 21 verschijnt op 4 december voor PlayStation 5 en Xbox Series X/S

FIFA 21 verscheen begin oktober voor onder meer de PlayStation 4 en Xbox One X/S. Het voetbalspel verschijnt binnenkort ook voor de...

Gerelateerde artikelen