Kodi installeren op Amazon Fire TV Stick [Guide]

Kodi is een crossplatform mediacenter software die ontwikkeld is voor Windows, Mac OS X, Linux, Android en iOS. Met Kodi kan je onder meer tv kijken via internet en veel meer. In de onderstaande handleiding leren we je hoe je Kodi kan installeren op een Amazon Fire TV Stick.

Kodi installeren op Amazon Fire TV Stick

Amazon lanceerde enige tijd geleden de Amazon Fire TV en de Amazon Fire TV Stick. Beide apparaten zijn helaas nog niet leverbaar in Nederland. De gene die kennis hebben gemaakt met de Fire TV zullen niets anders meer willen. Als je een keertje in Duitsland bent loop dan een Media Markt binnen en koop een Fire TV of een Fire TV Stick. Je zal er geen spijt van krijgen!

Voor de gene die al over een Fire TV of een Fire TV Stick beschikken en graag Kodi (XBMC) willen installeren hebben we een handleiding gemaakt. Helemaal onderaan hebben we ook een video voor je als je het niet snapt.

Kodi installeren op Fire TV (Stick)

Stap 1: Download Kodi voor Amazon Fire TV

Ga naar de Kodi download-pagina en download de meest recente Kodi.apk voor Android ARM-versie.

Stap 2: Zet ADB Debugging aan op je Amazon Fire TV

Om te kunnen beginnen dien je ADB Debugging op je Fire TV aan te zetten. Dit maakt het mogelijk om dingen op je Fire TV stick aan te passen.

Ga naar Settings > System > Developer Options > ADB Debugging > AAN

adb-debugging

Stap 3: Vind het IP-adres van je Fire TV

Ga nu naar Settings > About > Network en noteer het IP-adres van je Fire TV. In mijn geval was het 192.168.1.187.

ip-adres

Stap 4: Download Fire TV Sideloading ToolKit

Er bestaan twee tools waarmee apps op een Amazon Fire TV kan zetten. Dit is de Amazon Fire TV Utility App en de adbFire app. Ik gebruik liever de adbFire app.

Download adbFire en pak het bestand uit.

Stap 5: Maak een Fire TV Device Profile aan in de adbFire App

Ga nu naar de adbFire folder en open adbFire.exe. Omdat dit de eerste keer is dat je adbFire gebruikt zal er geen apparaten zijn onder “Current Device”. Klik op New om een nieuwe Fire TV device profile aan te maken.

adbfire-app-fire-tv-device-profile

  1. Geef je profiel een naam
  2. Vul hier het IP-adres van je Fire TV (zelfde als stap 3)
  3. Maak nu ergens op je computer een map aan. Hier worden alle gegevens van je Fire TV opgeslagen. Browse nu via de app naar de aangemaakte map.
  4. Als je klaar bent klik nu op Save.

Stap 6: Maak nu verbinding

Nu kan je Kodi op je Amazon Fire TV installeren. Selecteer je aangemaakte profiel onder “Current Device” en klik op “Connect”

adbfire-connected-to-fire-tv

Stap 8: Kodi installeren op Fire TV met adbFire

Om Kodi te installeren op je Fire TV Stick dien je nu Install APK te drukken en vervolgens te navigeren naar de Kodi.app (ARM) bestand die je bij stap 1 hebt gedownload.

kodi-installed-on-fire-tv

Zodra Kodi geïnstalleerd is op je Fire TV krijg je een Installed melding te zien.

Kodi opstarten

Houdt nu Select- en Play-knop voor 5 seconden ingedrukt. Je Amazon Fire TV zal zich nu rebooten. Helaas plaats de Fire TV geen homescreen icoontjes van sideloaded applicaties. Om Kodi te kunnen openen ga je naar Settings > Applications > Manage All Install Applications > Scroll naar beneden en selecteer Kodi > druk nu op Launch Application.

amazon-fire-tv-manage-all-apps

Het kan natuurlijk zijn dat je dit allemaal niet begrijpt. Om je beter van dienst te kunnen zijn hebben we ook een video voor je, waarin alles duidelijk wordt uitgelegd.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen