‘Apple iPad Air 3 krijgt geen 3D Touch drukgevoelig scherm’

Apple introduceerde samen met de Apple Watch een nieuwe technologie genaamd Force Touch. Deze technologie is inmiddels ook terug te vinden in de nieuwe MacBooks. Door harder op het scherm te drukken krijgen gebruikers meer opties voorgeschoteld. Als het ware een rechtermuisklik.

Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino heeft inmiddels de Force Touch technologie verbeterd en in het scherm van de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus verwerkt. Bij de iPhones heet de functie 3D Touch.

iPad Air 3

iPad Air 3

Men verwacht natuurlijk nu dat Apple het drukgevoelig scherm ook gaat toepassen bij de toekomstige iPads. Volgens anonieme bronnen van het doorgaans betrouwbare website AppleInsider zal de iPad Air 3 geen drukgevoelig scherm krijgen. De technologie zou nog niet gereed zijn voor grotere schermen, zoals die van de iPad Air 3.

Apple zou volgens de bronnen wel bezig zijn om de nieuwe technologie geschikt te maken voor grotere schermen, maar de Amerikaanse bedrijf uit Cupertino zou het niet gereed hebben voor de lancering van de nieuwe iPad Air.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen