PS5 releasedatum en geruchten

Game consoles zijn gelukkig geen apparaten die jaarlijks worden vernieuwd net als smartphones en tablets. Sony heeft bijvoorbeeld er maar liefst zeven jaar over gedaan om de opvolger van de PlayStation 3 te lanceren. Inmiddels is de PS4 ruim twee jaar verkrijgbaar. In deze artikel gaan we het over de PS5 releasedatum en geruchten hebben.

PS5 releasedatum
PS5 concept by David Hansson

PlayStation 5

Enige tijd geleden schreven we nog dat Sony was begonnen met de ontwikkelingen van de PlayStation 5. De Japanse tech-gigant was toen opzoek naar een senior game programmer om samen nieuwe games te ontwikkelen voor de PS5. We gaan ervan uit dat Sony de senior game programmer inmiddels heeft gevonden.

Begin september maakte Robbie Bach, voormalige hoofd van de Xbox-afdeling, tijdens een interview met GeekWire zijn verwachtingen over de Xbox Two en PS5 bekend. De beste man is er vrij zeker van dat de Xbox One en de PS4 een opvolger krijgen. De volgende generatie consoles zouden over een aantal jaar moeten verschijnen.

Aan wat voor nieuwe features we voor de PS5 en Xbox Two moeten denken kan Robbie Bach niet zeggen. Hij zou simpelweg niet weten hoe Microsoft en Sony zijn game console zou kunnen verbeteren. Robbie Bach verwacht dat de Xbox 2 en PlayStation 5 in ieder geval geen fysieke media zullen afspelen. Tot slot verwacht Bach dat zowel de Xbox Two als de PS5 geoptimaliseerd zullen worden voor Ultra HD-content, oftewel 4K-content.

DualShock 5-controller concept by David Hansson
DualShock 5-controller concept by David Hansson

PS5 releasedatum

Er circuleren diverse geruchten over de PlayStation 5. Sommige daarvan claimen dat Sony niet zo lang gaat wachten om de PS5 te lanceren. Bij de overgang van de PS3 naar de PS4 was dit zeven jaar. Meeste mensen zijn van mening dat de PS5 binnen vijf jaar na de lancering van de PS4 zal worden aangekondigd. De PlayStation 4 is nu ruim twee jaar oud, dus binnen drie jaar zouden we de PlayStation 5 kunnen verwachten. PS5 releasedatum wordt dan dus ergens in 2018?!?

Ook zijn er speculaties dat de PlayStation 5 de laatste game console van Sony wordt. Aangezien laatste jaren steeds meer smartphones en tablets veranderen in gaming consoles is het niet moeilijk om te denken dat game consoles zoals de PlayStation, Xbox en Nintendo moeilijker gaan krijgen.

Emmett Shear, baas van Twitch, had recent een interview met The Guardian. Volgens Emmeet zou de opkomst van smartphones en VR-technologie de toekomst van game consoles als de Xbox en PlayStation in gevaar brengen. Voor zowel Sony als Microsoft zou het verstandig zijn om hun game consoles om te toveren tot een settopbox.

Een gemiddelde game console heeft een levensduur van ten minste vijf jaar, de snelheid van nieuwe technologieën verkorten de levensduur. Om de levensduur van game consoles te verlengen zou het andere toepassingen moeten hebben.

Emmet Shear is echter niet de enige die er zo over denkt. Geoffrey Zatkin (Chief Product Officer bij EEDAR) verwacht zelfs dat de PS4, Xbox One en Wii U de laatste gaming consoles zijn.

Het is waarschijnlijker dat zowel Sony als Microsoft aan de opvolger van hun game consoles werkt en denkt. Het duurt misschien wat langer voordat het wordt onthuld, omdat beide bedrijven aan hun eigen VR-technologieën werken.

Microsoft zou bijvoorbeeld zijn HoloLens VR-technologie integreren in de aankomende Xbox Two en Sony zou zijn PlayStation VR-technologie integreren in de PlayStation 5. Naar verwachting gaan beide tech-giganten eerst hun VR-technologie testen op de Xbox One en PS4 voordat er beslissingen worden genomen over het lot van de PS4 en Xbox 2.

[table id=23 /]

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen