Xbox-baas: “Ik verwacht zeker nog een game console van ons”

Microsoft lanceerde de Xbox One ruim twee jaar geleden. Op korte termijn hoeven we geen nieuwe game console van het Amerikaanse bedrijf uit Redmond verwachten. Dat er een opvolger in de toekomst komt lijkt nu wel vrij zeker.

Xbox-One---Cortana

Xbox Two

Phil Spencer, topman bij Microsoft’s Xbox-divisie, verwacht dat we in de toekomst een nieuwe console van Microsoft kunnen verwachten.

“Onze klanten houden van de Xbox en we willen ze graag blijven boeien met de Xbox One en al het andere dat we misschien in de toekomst doen”, aldus Phil Spencer.

Tegenwoordig draaien alle apparaten van Microsoft op Windows 10. Ook het besturingssysteem van de Xbox One is op Windows 10 gebaseerd. Hierdoor zien we regelmatig Xbox One-exclusives ook verschijnen op de PC.

Volgens Phil Spencer betekent dit echter niet dat Microsoft geen heil meer in game consoles ziet. “Ik hou van de console-ervaring. Het is de kern waar Xbox om draait en Xbox is het meest belangrijke game-apparaat binnen het bedrijf. Daar is geen twijfel over mogelijk. Ik verwacht zeker nog een console van ons.”

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen