Nieuwe Raspberry Pi Zero kost 5 dollar

Raspberry Pi heeft een nieuwe minicomputer aangekondigd. De Raspberry Pi Zero is de opvolger van de huidige Raspberry Pi 1 en het minicomputer kost slechts 5 dollar.

Raspberry-Pi-Zero

De Raspberry Pi is een singleboardcomputer dat gebaseerd is op ARM-processors. Raspberry Pi worden tegen een minimale prijs vervaardigd en verkocht. Raspberry Pi is ontwikkeld door de Universiteit van Cambridge en is voornamelijk bedoeld voor educatieve doeleinden.

De Raspberry Pi Zero is de kleinste computer die door Raspberry Pi is uitgebracht. Het bord van de Pi Zero is twee keer kleiner als de Model A+ die vorig jaar werd gelanceerd.

De Pi Zero is niet alleen kleiner dan zijn voorgangers, maar ook is het krachtiger geworden. De processor is 40 procent sneller en beschikt het over 512MB aan werkgeheugen.

Verder beschikt de Raspberry Pi Zero over een micro-SD-slot en een mini HDMI-slot, waarmee video’s op Full HD resolutie en 60 fps kan worden weergegeven. De micro USB-aansluiting is bedoeld als stroomvoorziening en om data over te zetten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen