Sim only en data, hoe werkt dat nou precies?

Een sim only abonnement bestaat uit verschillende bel- en internetbundels. Om deze reden is het ook mogelijk om data te combineren met een sim only abonnement. Maar hoe werkt dat dan precies? Alles over de mogelijkheden van data en sim only lees je verder in dit artikel.

simkaart

Losse bel-bundels en sms-bundels

Met sim only is wordt een abonnementsvorm voor mobiel bellen, internetten en smsen. Bij een deze abonnementsvorm krijgt je alleen een simkaart en wordt er geen smartphone of andere mobiele telefoon meegeleverd. Bij een sim only abonnement is er altijd minimaal een belbundel aanwezig. Met deze belbundel kun je elke maand een aantal minuten bellen en/of smsen. Je kunt als deze minuten op zijn altijd blijven bellen maar dat is vaak tegen een hoger tarief.

Internet met je sim only bundel

Naast alleen een bel- en smsbundel is het ook mogelijk om je abonnement te combineren met een internetbundel. Dit is echter niet verplicht. Door deze combinatie ben je niet afhankelijk van WiFi en kan je altijd en overal WhatAppen, Facebook openen en bijvoorbeeld het nieuws lezen. Per provider is de prijs van internetten verschillend, ook de kwaliteit van het netwerk is per provider verschillend.

Welk data verbruik past bij jou?

Sim only abonnementen blijven groeien in Nederland. Zo ook de abonnementen met internet. Maar hoe weet je nou vooraf welk data bundel bij jou past? Wat is nou jou mobiele verbruik? Hier is een mooie tool voor ontwikkeld om te kijken wat jou mobiel internet verbruik is.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van mobiel internetten

Wat al eerder besproken is, internetbundels verschillen niet alleen in prijs en formaat, maar ook in kwaliteit. Met de kwaliteit wordt onder andere gekeken naar de snelheid van het mobiele netwerk. Biedt een provider bijvoorbeeld 4G aan? Of is het alleen 3G? Het verschil tussen 3G en 4G is dat de data met 4G sneller laadt. Het nadeel hierbij is dat je meer MB’s van je internetbundel verbruikt. Bij een aantal providers is het mogelijk dit maandelijks (gratis) aan te passen. De 4G dekking is per provider verschillend.
Internet-dekking-nederland

Het laatste nieuws

Lenovo kondigt Motorola One Fusion aan

Lenovo heeft een budget versie van de vorige maand aangekondigde Motorola One Fusion+ aangekondigd. Naast minder krachtige hardware moet de Motorola One...

Apple koopt rechten slavernijfilm Will Smith voor recordbedrag

Apple Studios heeft voor een recordbedrag de rechten van slavernijfilm Emancipation met in de hoofdrol Will Smith gekocht. Het Amerikaanse bedrijf uit...

App Store & iTunes-kaart actie: 10% extra tegoed

Heb jij een plan B nodig voor deze zomer? Ga voor een App Store & iTunes Card nu met 10% extra tegoed...

Samsung lekt per ongeluk afbeelding Galaxy Note 20 Ultra

Een Russische medewerker van Samsung had waarschijnlijk te veel Vodka gedronken. De beste man heeft namelijk twee plaatjes van de nog onaangekondigde...

Xbox One & Xbox One X bundels en aanbiedingen

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe Xbox One te kopen? Het zou toch geweldig zijn als je Xbox One bundels...

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ontvang dagelijks het laatste nieuws in uw inbox