Home Gadgets Vakantiegedrag van Apple- en Windows-gebruikers

Vakantiegedrag van Apple- en Windows-gebruikers

0

Is er een verschil te ontdekken tussen het gedrag bij het boeken van een vakantie tussen Apple en Windows gebruikers. Topic Travel heeft aan de hand van eigen Google Analytics data onderzoek gedaan hierin. Er is onder andere gekeken naar:

  • Het bedrag van de vakantie
  • De duur van de vakantie
  • De favoriete vakantiebestemming

Apple gebruikers geven meer uit


Vakantiegangers die Apple gebruiken geven meer geld aan hun vakantie uit in vergelijking tot Windows gebruikers. Apple-gebruikers geven 15% meer uit aan hun vakantie dan Windows-gebruikers.

Dit betekent niet dat een vakantie van een Apple-gebruiker ook direct langer is, de duur van de vakantie is nagenoeg gelijk. Een reden hiervoor kan zijn dat Apple-gebruikers over het algemeen genomen hoger opgeleiden zijn. Hierdoor hebben ze waarschijnlijk meer te besteden aan een vakantie of aan Apple producten, die zijn in vergelijking tot Windows producten namelijk ook duurder.

Favoriete bestemmingen

Er zit nauwelijks verschil in de favoriete bestemmingen tussen Apple- en Windows-gebruikers. Frankrijk en Italië zijn voor beide gebruikers de meest favoriete landen. Als we kijken naar een streek dan hebben de Dordogne, Côte d’Azur-Provence en Toscane de voorkeur.

Eerdere onderzoeken

Uit eerdere onderzoeken van onder andere reisaanbieders als Orbitz en Trivago kwam al naar voren dat Apple-gebruikers meer geld uitgeven aan een dure vakantie of een duur hotel in vergelijking met Windows-gebruikers. Ook Topic Travel krijgt deze bevestiging als het kijkt naar het vakantie boekgedrag van hun klanten.

Uit eerdere onderzoeken blijkt dat Apple gebruikers 25 euro aan een overnachting besteden tegen over 16 euro per overnachting van een Windows gebruiker. Daarnaast blijkt dat Apple gebruikers een vaker vier- of vijfsterrenhotels boeken ten opzichten van een Windows gebruiker. Redenen hiervoor kunnen onder andere zijn dat Apple-gebruikers luxe vaak hoog in het vaandel hebben staan.

Wat gebruikt u Apple of Windows?

Gebruikt u zelf Apple of Windows en merkt u dit ook in uw eigen boekgedrag? Is het zo dat u een dure vakantie boekt? Of dat u meer voorkeur heeft voor luxe?

Mobiele versie afsluiten