Vakantiegedrag van Apple- en Windows-gebruikers

Is er een verschil te ontdekken tussen het gedrag bij het boeken van een vakantie tussen Apple en Windows gebruikers. Topic Travel heeft aan de hand van eigen Google Analytics data onderzoek gedaan hierin. Er is onder andere gekeken naar:

Apple - Windows

  • Het bedrag van de vakantie
  • De duur van de vakantie
  • De favoriete vakantiebestemming

Apple gebruikers geven meer uit


Vakantiegangers die Apple gebruiken geven meer geld aan hun vakantie uit in vergelijking tot Windows gebruikers. Apple-gebruikers geven 15% meer uit aan hun vakantie dan Windows-gebruikers.

Dit betekent niet dat een vakantie van een Apple-gebruiker ook direct langer is, de duur van de vakantie is nagenoeg gelijk. Een reden hiervoor kan zijn dat Apple-gebruikers over het algemeen genomen hoger opgeleiden zijn. Hierdoor hebben ze waarschijnlijk meer te besteden aan een vakantie of aan Apple producten, die zijn in vergelijking tot Windows producten namelijk ook duurder.

Favoriete bestemmingen

Er zit nauwelijks verschil in de favoriete bestemmingen tussen Apple- en Windows-gebruikers. Frankrijk en Italië zijn voor beide gebruikers de meest favoriete landen. Als we kijken naar een streek dan hebben de Dordogne, Côte d’Azur-Provence en Toscane de voorkeur.

Eerdere onderzoeken

Uit eerdere onderzoeken van onder andere reisaanbieders als Orbitz en Trivago kwam al naar voren dat Apple-gebruikers meer geld uitgeven aan een dure vakantie of een duur hotel in vergelijking met Windows-gebruikers. Ook Topic Travel krijgt deze bevestiging als het kijkt naar het vakantie boekgedrag van hun klanten.

Uit eerdere onderzoeken blijkt dat Apple gebruikers 25 euro aan een overnachting besteden tegen over 16 euro per overnachting van een Windows gebruiker. Daarnaast blijkt dat Apple gebruikers een vaker vier- of vijfsterrenhotels boeken ten opzichten van een Windows gebruiker. Redenen hiervoor kunnen onder andere zijn dat Apple-gebruikers luxe vaak hoog in het vaandel hebben staan.

Wat gebruikt u Apple of Windows?

Gebruikt u zelf Apple of Windows en merkt u dit ook in uw eigen boekgedrag? Is het zo dat u een dure vakantie boekt? Of dat u meer voorkeur heeft voor luxe?

Het laatste nieuws

Lenovo kondigt Motorola One Fusion aan

Lenovo heeft een budget versie van de vorige maand aangekondigde Motorola One Fusion+ aangekondigd. Naast minder krachtige hardware moet de Motorola One...

Apple koopt rechten slavernijfilm Will Smith voor recordbedrag

Apple Studios heeft voor een recordbedrag de rechten van slavernijfilm Emancipation met in de hoofdrol Will Smith gekocht. Het Amerikaanse bedrijf uit...

App Store & iTunes-kaart actie: 10% extra tegoed

Heb jij een plan B nodig voor deze zomer? Ga voor een App Store & iTunes Card nu met 10% extra tegoed...

Samsung lekt per ongeluk afbeelding Galaxy Note 20 Ultra

Een Russische medewerker van Samsung had waarschijnlijk te veel Vodka gedronken. De beste man heeft namelijk twee plaatjes van de nog onaangekondigde...

Xbox One & Xbox One X bundels en aanbiedingen

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe Xbox One te kopen? Het zou toch geweldig zijn als je Xbox One bundels...

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ontvang dagelijks het laatste nieuws in uw inbox