Sony verkiest PS4 boven PlayStation Vita

Sony Computer Entertainment heeft in een interview met de Japanse website 4Gamers bekendgemaakt dat het geen games in ontwikkeling heeft voor de PlayStation Vita. Sony’s first-party studio’s zouden volop aan het werk zijn om games voor de PS4 te ontwikkelen.

PS-Vita

PS Vita

Games voor de PlayStation Vita laat het Japanse tech-gigant liever over aan third-parties. Volgens Sony zijn andere ontwikkelaars al bezig met zulke goede games voor de handheld, zodat Sony zelf zich meer kan focussen op nieuwe games voor de PlayStation 4.

Masayuso Ito, Senior Vice President bij Sony Computer Entertainment, zegt dat de wat oudere PS Vita nu vooral in trek is bij jonge gamers.

“In het begin sloeg de PlayStation Vita niet aan bij gamers onder de 20 jaar. Inmiddels is de situatie veranderd en de populariteit bij de jongere doelgroep neemt alsmaar toe. Onder meer Minecraft: PS Vita Edition heeft gezorgd voor een boost.”

Sony heeft nog wel nieuwe kleuren van de PS Vita in de maak. Wanneer we deze in Europa kunnen verwachten is vooralsnog niet bekend. Een opvolger voor de huidige PlayStation Vita hoeven we momenteel niet te verwachten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen