Alles over het beveiligen van je smartphone

Op je smartphone staat veel informatie die erg persoonlijk is en die andere niet altijd hoeven te zien. Het is daarom van groot belang je smartphone goed te beveiligen tegen dieven en hackers. Mobiele provider Simyo heeft hier een aantal tips om je smartphone goed te beveiligen en wil deze graag met je delen.

Boefproof

Je smartphone beveilig je tegen dieven en hackers, maar wat zijn dat eigenlijk? Dieven zijn mensen die je smartphone proberen te stelen om zelf te gebruiken of eventueel om door te verkopen. Hackers zijn mensen die via het internet toegang proberen te krijgen tot je smartphone.

Tip 1: ontgrendelen aanzetten

Vergrendel je smartphone voor het geval je telefoon wordt gestolen. Dit kan door middel van een code of bij Android via een veegpatroon. In de toekomst is het zelfs mogelijk om met je ogen een smartphone te kunnen ontgrendelen. Spraakherkenning is ook in ontwikkeling om hiermee te kunnen ontgrendelen.

Tip 2: update je besturingssysteem

Met het up to date houden van je besturingssysteem tref je de belangrijkste handeling om hackers buiten je smartphone te houden. Je moet er toch niet aan denken dat hackers in staat zijn om je WhatsApp berichten of erger nog je bankgegevens kunnen bereiken.

Tip 3: extra beveiligingsmethoden

Naast de eerder genoemde ‘standaard’ tips is het ook mogelijk om nog een stap verder te gaan in het beveiligen van je smartphone.

Tweestapsverificatie

Met een tweestapsverificatie kan je de cloud beter beveiligen, hier wordt namelijk veel informatie opgeslagen die op je smartphone staat. Dit betekent dat je twee verschillende wachtwoorden moet invoeren voor je in de cloud kan komen. Het ene wachtwoord bepaal je zelf en de andere krijg je binnen per sms.

Smart AppLock (alleen voor Android)

Helaas is deze extra beveiliging alleen voor Android telefoons mogelijk. Dit is een handige app waarmee je naast de standaard ontgrendeling ook een veegpatroon moet invoeren als je bijvoorbeeld je bankieren-app wilt openen.

Tip 4: lees verder

Op het blog staan nog meer tips om je smartphone goed te kunnen vergrendelen voor dieven en hackers. Zo kun je op afstand, via een computer, controle krijgen over je smartphone. Lees snel meer over het goed beveiligen van je smartphone.

Het laatste nieuws

iOS 13.5.1 zorgt voor batterijproblemen bij iPhone en iPad

Heb je het idee dat je iPhone- en/of iPad-batterij sneller leegloopt? Dan ben je niet alleen. Een groot aantal iOS-gebruikers klagen sinds...

MudRunner Mobile vanaf 15 juli beschikbaar voor Android en iOS

MudRunner verscheen in 2017 voor de PS4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Het spel is meer dan een miljoen keer over...

Lenovo kondigt Motorola One Fusion aan

Lenovo heeft een budget versie van de vorige maand aangekondigde Motorola One Fusion+ aangekondigd. Naast minder krachtige hardware moet de Motorola One...

Apple koopt rechten slavernijfilm Will Smith voor recordbedrag

Apple Studios heeft voor een recordbedrag de rechten van slavernijfilm Emancipation met in de hoofdrol Will Smith gekocht. Het Amerikaanse bedrijf uit...

App Store & iTunes-kaart actie: 10% extra tegoed

Heb jij een plan B nodig voor deze zomer? Ga voor een App Store & iTunes Card nu met 10% extra tegoed...

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ontvang dagelijks het laatste nieuws in uw inbox